Basejumping i Benidorm

Gisp! Vovehalsenes VM: Basejumping i Benidorm

Basejumping i BenidormJeg har flyttet mine grænser, udfordret mig selv, gjort ting, jeg ikke turde, og været vanvittig stolt af mig selv bagefter. Men det er intet sammenlignet med en dem, der dyrker basejumping!

Basejumping handler om at springe ud fra en høj bygning, et bjerg, en mast eller en bro – frit fald, indtil der er gået et par sekunder, hvorefter man udløser sin faldskærm. Vildt farligt, vildt dumdristigt og vildt fascinerende.

I lørdags deltog jeg i VM (som tilskuer!!!) i denne ekstreme sport. Det foregik i badebyen Benidorm på den spanske østkyst, og finalisterne sprang fra taget af Gran Hotel Bali, en højde på ‘små’ 160 meter.

Vi stod på taget sammen med deltagerne. Den ene efter den anden gik ud på vippen, rakte armene ud til siden og tog et hovedspring ned i intetheden. Først efter et par sekunders frit fald, blev faldskærmen udløst, så de kunne lande midt mellem hotellets blå pools og brankede badegæster.

Min mave kildede ubehageligt af skræk, men – hurra – de overlevede alle sammen. Denne gang. Der er nemlig mange dødsfald om året, og sporten er en af verdens farligste.

En af vovehalsene er ‘Dan The Man’, Daniel Witchalls, som er brite, har en dansk kæreste og er tidligere verdensmester. Dan nåede ikke op på sejrspodiet denne gang, og havde derfor tid til at fortælle om den drift, det er at foretage sig ting, som de fleste af os aldrig nogensinde kunne finde på. En dødsforagt og et adrenalinsus.

Dan the Man i Benidorm

– Forestil dig det mest spændende, du nogensinde har oplevet. Og det mest skræmmende. Læg de to ting sammen og gang det med hundred, så ved du, hvordan det er at udføre et basejump.

Daniel, alias Dan The Man, nåede til semifinalen i år, men forinden havde han allerede sprunget fra Gran Hotel Balis top. Natten før vores samtale tog han med en ven hen til hotellet, stillede sig på taget af den udendørs elevator, og fik vennen til at trykke ham til toppen af bygningen.

Her sprang han ud i natten, lige som mange andre øvede sig på deres spring fra Benidorms mange skyskrabere. Men hvorfor foretage sig noget, der kan slå en ihjel? Og hvorfor gøre det gang på gang?

– Jeg må bare gøre det. Det føles vigtigt. Jeg har hoppet (basejump) i 15 år, og jeg ved ikke, hvorfor jeg bliver ved. Første gang jeg prøvede, sagde jeg ‘Aldrig mere’, men så skulle jeg lige prøve en gang til og en gang til og igen. Jeg håber, at jeg snart stopper, for alle kommer til skade før eller siden.

En basejumper skal have udført spring fra henholdsvis en bro, en mast (tv-tårn el.lign.), en bygning og et bjerg for at kalde sig basejumper. Daniel har sprunget over 1000 gange, og er en sportens Grand ‘Old’ Men.

Find Holger

Benidorm er en af de eneste steder, der tillader basejumping fra bygninger, samtidig har byen et hav af skyskrabere med Gran Hotel Bali som det højeste hotel i Europa. Derfor er Benidorm fast VM-vært for ekstremsporten, og derfor er hotellets top udspringspunkt. Vinderen i år blev italienske Maurizio Di Palma. Point opgøres i forhold til, hvornår du udløser faldskærmen, og hvor præcis du lander. Se YouTube-klippet her: Base Jump Competition.

Find manden på dette foto. Det kan være lidt svært at se, men prøv. Det giver et godt indtryk af, hvor ekstremt et basejump er – faldskærmen er ikke udløst endnu, og manden falder med rekordfart mod jorden.

World Cup Benidorm: Basejumping

Og her har vi så et foto, hvor faldskærmen er udløst:

IMG_1317 (1)

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret af Visit Benidorm

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “Gisp! Vovehalsenes VM: Basejumping i Benidorm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *