Illustration til artikel om billig ferie i New York

Sådan holder du billig ferie i New York

Spar penge på din ferie i New York med Rejseblokkens tips til at spare penge på shopping, transport, mad, overnatning og oplevelser.

New York er et shoppingmekka, en kæmpe storby fyldt af seværdigheder og restauranter, hvor dollars hurtigt kommer op ad lommen og kreditkortene bliver slidt på ingen tid. Men der er utrolig mange gratis oplevelser i byen, og det er faktisk muligt at holde en relativ billig ferie i New York.

Spar på overnatningen

Når du har booket flyet – for eks. gennem Momondo.dk, og kender rejsedatoen, kan du gå ind på Groupon.com og søge på hotelværelser i New York i det tidsrum. Her vil der dukke en oversigt op over de hoteller, der har værelser helt ned til halv pris i den periode.

Du kan også bruge Airbnb.com, hvor private udlejer deres egne værelser, lejligheder og huse. Du skal blot oprette en (gratis) profil, og så kan du gå i gang med at søge overnatning i det tidsrum, du ønsker at være i New York.

Du kan bo ganske gratis i New York, hvis du er heldig at finde en familie, som har lyst til at holde ferie i Danmark. Og hvis du selv er frisk på at låne dit hjem ud i samme periode, som du skal til New York. Det gør du ved at have en profil på en boligbytteside som HomeExchange.

Se også indlægget om boligbytte her: Eventyrlig boligbytte på Manhattan.

Billigt fra lufthavnen

Lander du i JFK, kan du tage subway og tog fra lufthavnen til en række stationer blandt andet Penn Station. Billigste er dog MTAs busser, som kun koster ca. 20 kroner. Der er tre linjer, som kører fra Teminal 5 til forskellige centrale bydele: Q10 og Q3 til Queens samt B15 til East New York.

Alle linjer stopper ved subway-stationer, så du kan skifte til subwayen på vejen.  Husk: Når du skifter, skal du trække en billet til en dollar i automaterne på stationen.

Spar penge på shopping

For mange er shopping en del af New York-turen, og det ér billigere at shoppe i USA end Danmark. Skal det være endnu billigere, skal du styre mod malls som Century 21, Conway og Gabay’s Outlet.

Vil du have mærkevarer, kan det godt betale sig at bruge en time på transport for at besøge det kæmpestore Woodbury Common Premium Outlets, der har alt fra Gucci til G-Star Raw med 30 til 70 procents nedslag. Jersey Gardens er mindre end Woodbury, men der er butikker, som mangler i det andet for eksempel Abercrombie & Fitch Outlet.

Se mere om New York på byens officielle hjemmeside: NYCGO.com.

Transport i New York

Det kan som regel betale sig at købe et metrokort, der gælder til lokale busser og subway i syv dage. Pris: 190 kr, enkeltbillet: 17,50 kr. Du skal køre mere end 10 ture, før pengene er tjent ind, men man kan let drøne rundt fire-fem gange på en dag. Børn under 1,10 cm kører gratis med betalende voksne.

Du kan også snuppe en bycykel, hvis priser stiger alt efter, hvor længe du hjuler rundt: Citibikenyc.

Gå med gratis guide

Der er flere muligheder for gratis guidede ture i New York. Et af de fineste er Big Apple Greeter, som er new yorkere, der viser rundt i deres bydele kvit og frit. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en formular på deres hjemmeside mindst fire uger før din ferie, så vil du blive kontaktet med information om tid, sted og om, hvem din ’greeter’ er.

Free Tours on Foot er et andet guide-selskab, som arrangerer gratis gåture, men her er det baseret på drikkepenge i modsætning til Big Apple Greeter. Det vil sige, at du til sidst betaler det beløb, du synes, at turen var værd.

Gratis seværdigheder

Hvis du skal gå fra den ene attraktion til den anden, kan du købe et New York-pas. Det koster 144 dollar, ca. 880 kr., for tre dage, og giver gratis adgang til de fleste attraktioner. Men det skal bruges intenst, før det kan betale sig.

Det smarteste er at tjekke museernes hjemmesider, så ved du, hvornår de har gratis entré. Hver fredag mellem 16 og 20 er der gratis adgang på Museum of Modern Art. 9/11 Memorial and Museum har gratis adgang hver tirsdag efter kl. 17. Og der er en masse museer, der altid har fri entré for eksempel National Museum of the American Indian. Kirker som St. Patrick’s Cathedral er gratis at besøge.

Med båd uden at betale

Bådturen mellem Manhattans Whitehall færgeterminal og Staten Island med The Staten Island Ferry er gratis. Det tager 25 minutter at sejle over til Staten Island, og på turen får du set Frihedsgudinden fra vandet samt Manhattans fine skyline.

Spis billigt

Der er et væld af spisesteder i New York, lige fra de afsindigt dyre til hotdogboderne, hvor du kan købe en hotdog for en dollar. Derfor vil jeg ikke nævne et bestemt sted, men her er i stedet et par hjemmesider, hvor du kan finde billige måltider.

Mealsharing formidler kontakt mellem turister og private, så de kan spise sammen hjemme hos den lokale vært. Værterne bestemmer selv, om måltidet er gratis for gæsten, eller om der skal betales et beløb.

På Groupon.com kan du altid finde en lang liste over bar-, restaurant- og cafetilbud. Et eksempel: 137 Bar & Grill på Manhattan tilbyder frokost inklusiv dessert til to for 14 dollar, ca. 90 kroner.

Af Karen Seneca, foto: © NYC & Company/Joe Buglewicz.

 

 Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *