Restaurant i Hamborg: Wasserschloss

Butik og restaurant i Hamborg for te-elskere

Mellem de gamle, smukke pakhuse i Hafen City ligger der en restaurant i Hamborg, som udefra ligner et ydmygt hus på sin egen lille ø i kanalen. Indefra rummet huset den fineste tebutik med alle mulige lækre produkter, Teekontor, samt restauranten Wasserschloss, hvis tema er… Te!

Hele te-temaet er en reference til pakhusenes funktion, som tidligere lager og modtagelsessteder for importeret te og krydderier fra hele verden. I dag er der mest mellemøstlige tæppehandlere i pakhusene, men teen holdes i hævd på Wasserschloss.

Når man går ind i Wasserschloss, er det tydeligt at se, at hele te-og pakhustemaet er gennemført til mindste detalje. Til venstre ligger tebutikken, som er sådan en butik, man (nok især kvinder) kan bruge timevis på at ose rundt i. Alt er placeret planlagt skødeløst og rodet på den fede måde, der er utrolig mange varianter af te, chokolade og hjemmelavede produkter som sennep, marmelade og meget andet. Som en gammeldags købmandsbutik med et nuttet twist.

Kalv paneret med te

Restauranten ligger over butikken, og her er temaet lige så gennemført: Gamle trækasser stablet op ved indgangen, vin på vinreoler i træ og fyldte lærredsække arrangeret dekorativt på gulvet med påskrifter som ‘Jay Shree Tea’. På alle (træ)bordene ligger der en æske med forskellige sukkertyper. Alt i alt: bravt hyggeligt!

Næsten alle retter på menukortet indeholder te. Jeg bestilte schnitzler, Kalbschnitzel im Matcha-tee til 18,50 euro, med en varm kartoffelsalat og kold salat med olie-eddikedressing indeholdende kold te. Det smagte udmærket, hverken supergodt eller superdårligt, et gedigent måltid, hvor tesmagen desværre ikke trængte særlig godt igennem. Dem, jeg spiste med, havde valgt fisk, og var meget tilfredse med deres retter.

Hygge med hygge på

Jeg vil anbefale et besøg på Wasserscloss, fordi det er brandhamrende hyggeligt, måske ligefrem den hyggeligste restaurant i Hamborg. Og indretningen er så gennemført. Det øsregnede, da vi var der, men stedet har udendørs servering, når solen skinner, og jeg er sikker på, at det er fantastisk at sidde udenfor med en kop te (eller en god tysk øl) og kigge på de gamle pakhuse.

Stedets brunch skulle være overdådigt og byde på en ny te-sort for hver ret, man får serveret. NB: Man kan også få de sædvanlige kaffetyper som cappuccino, hvis al den te bliver for meget.

Adresse & tider

Wasserschloss Speicherstadt

Dienerreihe 4

20457 Hamburg

Åbent fra kl. 10. Køkkenet lukker kl. 22.

Kom billigt til Hamborg

Flixbus har direkte busser fra København til Hamborg helt ned til 149 kr. inklusiv færgebillet. Fra Aaarhus er billigste billet 199 kr. Du finder flere oplysninger på Flixbus’ hjemmeside: Rejs fra 39 kr. (Reklamelink)

Læs også

Hamborg: Besøg i Miniputland

Magical Mystery Tour i Hamborgs gader

Havnerundfart i Hamborg Havn

Restaurant i Hamborg: Wasserschloss' Teekontor
Restaurant i Hamborg: Wasserschloss’ Teekontor, som er en hyggelig te-butik.

 

Dekorative gamle kasser er linet op på gulvet i Wasserschloss restaurant i Hamborg
Dekorative gamle kasser er linet op på gulvet i Wasserschloss restaurant i Hamborg

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret af Tysk Turist Information og EasyJet, der har flere daglige afgange til Hamborg fra Kbh.Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *