Central Market

Tunis: Alle sanser i sving på Central Market

[vc_row el_position=”first”] [vc_column width=”1/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Find derhen

Central Market

Adresse: Rue Charles de Gaulle nr. 3 

Åbningstider: Dagligt fra kl. 6 til kl. 15.

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”868″ img_size=”medium” img_link_target=”_self”] [vc_column_text el_position=”last”]

Læs også

5 dårligste måltider

5 fif til at gøre en god handel

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Lad jer ikke afskrække af lugten, når I træder ind i Central Markets store haller i Tunis. Indgangen er nemlig placeret i fiskehallen, og det mere end antydes af lugten – eller duften, alt efter hvordan man opfatter det.

Næsen vænner sig hurtigt til det, og overlader sanseindtrykkene til synet. Det er imponerende at se de kæmpestore tunfisk ligge på små lad klar til at blive parteret, at se en sværdfisk med store glasøjne side om side med store friskfangede rejer og lyserøde flyvefisk. Og at opleve, hvordan fiskehandlerne ler, taler og råber med og af kunderne.

Stemningen er høj og kåd, og der sker noget alle vegne i Central Market. Et sted er en knægt ved at skære en blæksprutte op, så blækket flyder langs gulvet, et andet sted kommer en gammel gut trækkende med en vogn fyldt af muslinger, et tredje er en kvinde i gang med at arrangere fisk med citroner og persille, så de ser ekstra delikate ud.

Friske appelsinblomster

I frugthallen er der en helt anden stemning. Nærmest tung og langsom i forhold til fiskehallen. Her kan man til gengæld købe et kilo jordbær for 5 kroner, og bærrene ligger i overdådige bunker, som udsender en sød duft.

Jeg var heldig at besøge Tunis i april måned. Det betød, at appelsintræerne blomstrede, og appelsinernes hvide blomster lå i dynger og udsendte den mest vidunderlige duft. De bliver solgt til kvinder, der laver appelsinvand af dem. Altså ikke den man kan drikke, men vand til at rense hænderne i før og efter et måltid.

Der er også en tange med krydderier og søde sager som brændte mandler, et område med ost og et med kød. Hvor er det ærgerligt, at de fleste som besøger Tunis, bor på hoteller, så det er omsonst at købe alle de lækre råvarer. Men heldigvis får man masser med hjem alligevel: En hel spandfuld af sanseindtryk.

Af Karen Seneca

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=”last”] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “Tunis: Alle sanser i sving på Central Market

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *