Dinner in the sky i Kroatien

Dinner in the sky er nervepirrende og fantastisk

Forestil dig en kombination af Det Gyldne Tårn i Tivoli og Pariserhjulet. Det Gyldne Tårns højde, 60 meter, samt det limbo, man befinder sig i, når man sidder øverst i Pariserhjulet og venter på, at folk går ind og ud af den nederste vogn.

Kombiner det med en platform, hvor en kok står og laver mad og to tjenere iført sikkerhedsremme servicerer gæsterne, som sidder fastspændte rundt om et kvadratisk bord. Så har du Dinner in the sky – et koncept, som rejser rundt til forskellige lande og byer, og som bruger lokale kokke til at fuldende oplevelsen af at spise god mad over byens tage i det, der der nærmest opleves som en vægtløs tilstand.

Jeg har spist mig gennem konceptet sammen med mine rejsefæller i udkanten af den smukke by Split, Kroatien, og det var en middag, ingen af os glemmer!

Dinner in the sky Kroatien

 

Vi valgte at indtage vores dinner in the sky den sidste aften af ferien. Prisen er pebret efter kroatiske forhold, 596 kroner, men det dækker over tre retter samt vin, sodavand og øl ad libitum – og det kan blive til en klat, når man sidder og dingler i sit flysæde. Og det er muligt at prutte prisen ned, hvis man er en gruppe på fire-fem stykker.

Ved ankomsten serveres der velkomstdrinks, mens kokken og tjenerne gør klar til servering, og før vi stiger op i himlen, bliver alle fastspændt til deres stole. Det er altså lidt uhyggeligt at blive hejst op og vide, at man hverken har faldskærm eller sikkerhedsline, hvis ens stol skulle rive sig løs. Den gør den jo ikke, men min veninde og jeg begyndte alligevel at kampsnakke og grine nervøst, for vi følte os ikke trygge deroppe højt over skyerne.

Vores teenagedøtre derimod elskede det. De selfiede, drejede stolen 180 grader for at nyde udsigten, lagde stolesædet ned, og nød det hele i vilden sky – ja, undskyld udtrykket. Fos os tog det længere tid at slappe af, men et glas kold hvidvin og endnu et glas dulmede nerverne, og jeg blev endelig i stand til at dreje stolen og se ned. Sådan ordentligt se.

Mai Zeilund og Karen seneca

 

Tjenerne var nøjagtigt lige så opmærksomme som på en almindelig restaurant, det hele foregik effektivt og behageligt, og en fotograf knipsede billeder af os, som vi fik sendt i en mail kort tid efter, middagen var forbi.

Solen gik langsomt ned, dag blev til nat, mens vi sad der – vi havde valgt det rette tidspunkt at spise på, så vi først kunne nyde Splits havnepromenade samt de gamle, smukke huse og derefter de mange lys, der glimtede i tusmørket under vores fødder.

Dinner in the sky har været vidt omkring – fra Paris og Bruxelles til Nyhavn – og selvom det er tosseri bogstavelig talt på højt plan, så virker det. Se, om du kan få dinner in the sky i en by nær dig ved at klikke HER. Velbekomme.

Af Karen Seneca

Rakel Seneca Dinner in the sky

 

Kok Dinner in the sky

Udsigt over Split

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Dinner in the sky er nervepirrende og fantastisk

  1. Wow får helt kolde fødder bare af at læse indlægget, men fede billeder i har fået taget, og ligner en oplevelse man ikke må gå glip af.

    // Tea Tougaard – Blog om grafisk design og Alanya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *