Borneos dværgelefant

Dyremishandling: Rejsebureauer sætter hælen i

Elefantridning til artikel om dyremishandling

Spies, Albatros Travel, Apollo, Jysk Rejsebureau, Star Tour, C&C Travel og Nyhavn Rejser er alle stoppet med at tilbyde deres gæster rideture på elefanter, endsige at overvære elefantshows. De slutter sig hermed til den voksende gruppe af internationale rejsearrangører, der siger  nej til dyremishandling af elefanter blot for at underholde turister.

World Animal Protection har kørt en kampagne for at stoppe dyremishandling af elefanter i turistbranchen, og over 100 internationale rejsebureauer har nu stoppet med at tilbyde elefantridning og shows med elefanter til deres gæster.

‘Det er enormt positivt, at flere af de store danske rejsearrangører nu følger den tendens, vi oplever i øjeblikket, og ikke længere vil være med til at lade vilde dyr lide for underholdningens skyld. Der er dog stadigvæk rejsebureauer, som tilbyder elefantridning og -shows i deres udflugtsprogram, og vi håber naturligvis, at de ændrer holdning og følger trop,’ siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

‘Der foregår en meget kynisk udnyttelse af vilde dyr ude i verden. Jeg er sikker på, at mange ville droppe dyreshowet, hvis de vidste, hvordan dyrene har det bag kulisserne,’ fortæller biolog Christina Abel fra World Animal Protection.

Elefantridning har i den seneste tid været stærkt debatteret i de globale medier, efter at den skotske turist Gareth Crowe blev dræbt under en elefantridning i Thailand af en rasende elefant. I modsætning til hvad mange turister tror, lider elefanterne nemlig i fangenskab. Elefanten er et vildt dyr med stærke instinkter, og før den kan bruges til at underholde turister, skal den som unge igennem en fysisk og psykisk nedbrydningsproces på thai kaldet ’Phajaan’, eller ‘The Crush’.

Her bliver elefantungen taget fra sin mor, og den bliver herefter slået, holdt lænket og sulter og tørster ofte. Elefanten lærer at adlyde træneren ved hjælp af smerten fra en skarp elefantkrog, som træneren slår ind i dens hud for at få den til at makke ret.

Se listen

Her er de internationale rejsebureauer, der er stoppet med at tilbyde elefantridning:

Worldanimalprotection.dk/rejsebureauer

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Dyremishandling: Rejsebureauer sætter hælen i

  1. Det er dejligt at se at der endelig sker noget. Desværre er mange turister stadig uvidende om behandlingen af “underholdningsdyr”.

    1. Ja. Vi skriver løbende om det, for det er forfærdeligt, at dyr bliver mishandlet for at tækkes turister. Føj! Vi kan se, at du også har en rejseblog. Tager du også emnet op? Kh Lone og Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *