Dessert på Ecorkhotel i Portugal

Vil du smage? Så bo på Portugals Ecorkhotel

Om Ecorkhotel

Hotellet ligger en spytklat fra den smukke middelalderby Évora, som igen ligger en times kørsel fra Lissabon. De har forskellige udflugter og konceptuger, som du kan læse mere om på hjemmesiden. Pris for en standard suite i højsæsonen: 1.190 kr. Og i lavsæsonen: 890 kr. Se mere her:
Ecorkhotel.com

 

Denne lækre dessert havde jeg den glæde at spise i sidste uge på Ecorkhotel lige udenfor Évora i det sydøstlige Portugal, Alentejoprovinsen. Og den blev ikke kun spist men nydt til sidste blomsterbid. Det gjorde alle retterne i øvrigt, da de blev serveret som små kunstværker – nøjagtig lige som Ecorkhotel er et kunstværk i sig selv.

Hotellet er tegnet af den portugisiske arkitekt José Carlos Cruz, og det stod klar til at modtage de første gæster i 2011. Det unikke ved det ydre er, at hovedbygningen er overtrukket med kork, som er en af Portugals vigtigste importvarer.

Landet står faktisk for halvdelen af hele verdens korkproduktion, og de karakteristiske korkegetræer rager op overalt på Alentejo-egnen. Mange af dem ‘nøgne’, da de har fået skrællet barken af op til kronen. Det foregår kun hver niende år, så kork er en langsommelig affære at dyrke men en vigtig del af de portugisiske bønders sjæl.

Leg med naturen

Derfor er Cruz’ hotel så interessant. Han har leget med naturmaterialer og skabt et refugium af et hotel med bløde buede linjer, træstubbe som skamler, kork på vægge og nærmest en nonneagtig renhed overalt.

Værelserne er store og veludstyrede med en lille gårdhave, der naturligvis har en træstub som havebord og et par gammeldags haveliggestole med vævet stof. Poolområdet er smagfuldt med udsigt over det specielle landskab, spaen lækker og fællesområderne er meget hvide, meget enkle i sit udtryk.

Maden er simpelthen fremragende og noget af en overraskelse at få serveret midt ude i ingenting. Jeg har en mistanke om, at køkkenchefen lige så meget er hyret for sine dekorative evner som sine gastronomiske, for der er lagt stor kreativitet bag hver ret. Min sidemand fik for eksempel serveret en flot anretning fisk på en trækasse med glaslåg – glasset fungerede som tallerken.

Ecork

Pool Ecorkhotel

Sidste stop før søen

Vi brugte hotellet som afsæt til en fem dages sejltur i husbåd på Alqueva-søen, der ligger en times kørsel fra hotellet. En behagelig overnatning et sted, som ikke ligner noget, jeg har boet i før. Meget stringent udvendigt, meget forkælende indendørs. Og et sted, som jeg godt kunne tænke mig at vende tilbage til for at dyrke roen og sætte tænderne i endnu en dessert.

Mere om Portugal

Ferie om bord på en båd i Portugal

Middag i en skøn, gammel olivenmølle

Jagten på den om den hvide by

Af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret af Amieira Marina

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *