Efterår med sol? Prøv dejlige Antalya

Kaleici with umbrellas in Antalya

 

Af gæsteblogger Camilla Vennegaard fra Loveantalya.com

Lad det være sagt med det samme: efteråret i Antalya er umanerlig skønt. Mildt, men varmt og solrigt og med alt, hvad man ønsker sig, når efteråret nærmer sig herhjemme. Så det er oplagt at tage derned i efterårsferien eller på en forlænget weekend, på kæreste-tur, på veninde-weekend eller hvad du nu kan bruge af undskyldninger.

Vejret er skønt med sol og over 25 grader langt det meste af tiden, der er mulighed for at bade, gå på museer, shoppe i et af de mange indkøbscentre, hygge på cafeer og ikke mindst spise god og lækker mad på en af de mange restauranter. Vi har lige været dernede på 14 dages ferie, men selvom det var  dejligt, er der craving for mere. Bare liiiige en lille smuttur i efterårsferien, til at suge den sidste sol og lade op til vinteren, til at hygge og nyde og bare at være…

Yat Limani

Vi har i hvert fald ikke brug for mange undskyldninger. Vi var der allerede på efterårsferie i 2014 og det var bare den skønneste oplevelse. Sol og 28 grader midt i oktober, hvor vi kunne bade fire ud af syv dage i det 27 grader varme vand. Luften var lige tilpas og ikke for varmt til at bruge resten af tiden på at opleve byen og naturen. Behøver jeg at sige, at både børn og voksne nød det i fulde drag?

Jeg har altid undret mig over, hvorfor så få folk tager på ferie til Antalya. Det er en dejlig by, kæmpestor (med over 1 mio. indbyggere) javist, men der er stadig en god og hyggelig atmosfære, der oser væk af hyggelig storby. Og så er der ikke så mange nordiske og skandinaviske turister, så man kan rent faktisk føle, at man er på ferie i udlandet i modsætning til mange af de andre populære tyrkiske badebyer, som Alanya, Bodrum og Marmaris, hvor selv menu-kortene står på dansk.

Antalya - Kaleiçi - A street

Vi har flere gange boet på et af de små skønne, unikke boutique hoteller inde i den gamle bymidte Kaleici. Det er typisk små, gamle Osmanniske huse, der er fornyet og restaureret til perfektion. Egentlig ret hyggeligt, da de oser væk af atmosfære og historie. Nogle er elegante og stillige, andre mere traditionelle og fulde af flotte antikviteter og smukke detaljer. Mange af hotellerne har en fin lille gårdhave fyldt med appelsin, granatæble- eller oliventræer, hvor man kan sidde i den svalende skygge og hygge sig med en kop the og læse en god bog. Det er lidt ligesom at bo med Airbnb, for det er små hoteller med begrænset sengekapacitet. Og bedst af alt så ligger de inde midt i de pittoreske, små gader i bymidten, hvor bilerne ikke må køre. Så der er fyldt med liv og stemning og masser af charme.

Langt de fleste hoteller har egen restaurant (en del af dem med gourmet-mad), men det er nemt lige at hapse en Dürum udenfor på en af de mange små spisesteder eller sætte sig ved en af de talrige små cafeer, der tilbyder alt fra kebab til de lækre tyrkiske köfte-frikadeller, til suppe, salater og frugt og desserter i mange afskygninger. I Tyrkiet slutter man altid af med en kop the til at fordøje maden – måske er du også til den populære æble-the, som mange turister er så glade for (og som også smager ganske forrygende)?

Den tyrkiske mad er noget de fleste har stiftet bekendtskab med og smager helt fantastisk. Retterne er fulde af smag og varierer i det uendelige uden at være for stærke eller krydrede. I de sidste år har mange internationale køkkener vundet indpas, så nu er det muligt at få både Sushi, kinesisk, fransk og italiensk mad i byen. Vi opdagede endda et virkelig godt steakhouse, da vi var dernede i sommers.

Læs også: Tips til din Tyrikietferie: Det skal du smage

Tyrkisk mad i Antalya

Kede dig kommer du heller ikke til for i Antalya er der masser at lave. Du kan eks. gå på det lokale arkæologiske museum og se sidste nyt fra mange af de store udgravninger i området (museet har også en af de fineste samlinger af romerske og græske skulpturer i verdenen), by- eller kunstmuseerne, det store fine nybyggede akvarium med haj-tunnel og sne-maskine, tage til et af de mange shopping-centre, der ligger spredt over hele byen. Eller hvad med at tage på en lille tur ud af byen og se på det antikke teater Aspendos, på nogle af de mange flotte vandfald, der ligger rundt omkring eller det brændende bjerg Olympos, hvor flammerne kommer dybt nede fra afgrunden.

Mulighederne er mange og kan med fordel undersøges og planlægges hjemmefra. Hvis altså du ikke bare har lyst til at slentre rundt i gaderne eller tage et smut på den lille strand inde i byen eller en af de lidt større strande i udkanten af byen. Så måske er det Antalya, der næste gang står for skud, næste gang der skal overvejes efterårsferie eller en forlænget weekend i udlandet? Det kan i hvert fald kun anbefales…

 

Transport

SAS har daglige afgange sammen med Turkish Airlines og Pegasus. En hurtig søgning på Momondo.dk kan nemt resultere i billige billetter til mellem 1000-2000 pr. mand. Et år kom vi af sted fire mennesker for 4.400 kr. – dét kan vist ikke gøres billigere. Det kan naturligvis ikke helt hamle om med 700 t/r til Nice, men priserne er fornuftige, afstanden taget i betragtning. Og det er billigt at bo og spise i Tyrkiet, så på den led er noget af flybilletten indhentet.

Læs også bloggen Loveantalya.com

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “Efterår med sol? Prøv dejlige Antalya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *