Bogen Spanien Manana

Spanien Mañana – hvis du virkelig vil vide noget

Anmeldelse af bogen Spanien Mañana: Danskere har valfartet til Spanien siden grisefesternes morgen. Alene sidste år var godt hver femte dansker i Spanien forudsat, at de 1.054.188 danske ankomster i det spanske ikke var gengangere.

Det er jo en klat. Men hvor meget ved vi egentlig om landet? Spanien er mere en sandstrande, sol og sangria. Det er et land, som slikker sår efter finanskrisen, og hvor sårene hele tiden brister igen.

Det er vidunderligt og grufuldt, og journalisten Erik Jensen har skrevet en bog om vores yndlingsrejseland, der dækker hele spektret – fra insisterende flaminco til tapas-traditioner, fra fodboldfans og sex til sproget (Erik Jensens eget er i øvrigt fremragende).

Zappe-venlig bog

Her er interessante interviews med en broget flok mennesker fra almindelige spaniere til flamincodanserinden, der især underviser udlændinge, som er helt tosset med dansen, og sågar bassisten fra The Clash, Paul Simonon, der er fascineret af tyrefægtning.

Den forhenværende punkmusiker har skiftet bassen ud med pensler og malet en række malerier med den (i mine øjne) grusomme kamp.

Jeg slugte simpelthen bogen i et stykke, selvom den er opdelt, så man kan sagtens kan zappe mellem sine yndlingstemaer, hvad enten det er borgerkrigen eller spanske kunstnere som Miro, Picasso og Dali.

I det hele taget har jeg ikke meget at udsætte på bogen, men ville dog gerne have lidt mere ‘kongerøgelse’ med. Alligevel: Hvis du virkelig vil vide noget om Spanien, er det altså denne bog, du skal have fat i. Måske allerede mañana.

Du kan læse en smagsprøve på bogen her: People’s Press/Manana.

Fakta om Spanien Mañana

Forfatter: Erik Jensen, tidl. musikredaktør på Politiken og korrespondent i Spanien, nu korrespondent i Tyskland.

Forlag: People’s Press

Vejledende pris: 249,95 kr, kan købes i alle off- og onlineboghandlere.

Udgivet: Marts 2015

Af Karen SenecaShare Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “Spanien Mañana – hvis du virkelig vil vide noget

    1. Kære Mads.
      Det er ikke en traditionel rejseguidebog, men der er mange henvisninger til forskellige steder, oplevelser, spisesteder etc., og så er det god viden at have med sig i baggagen, når man rejser til Spanien. Kh Karen

  1. Den bog lyder fantastisk – den må straks på ønskelisten! Jeg synes det er lidt svært at læse ud af anmeldelsen hvad indholdet i bogen egentlig er, men den har helt sikkert vækket min nysgerrighed 🙂

    1. Ja, læs den endelig. Og når du er færdig, vil jeg meget gerne vide, hvad du synes om den. Nu du siger det, så er det egentlig for dårligt, at jeg ikke har beskrevet bogens temaer mere indgående… Men fremragende bog og skøn forfatter! Gode sommerhilsner fra Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *