Et stykke af himmelen: Ferie ved Amalfikysten

Marina Grande. Ferie på Amalfikysten

Amalfikysten i Italien nævnes tit som en af verdens flotteste kyststrækninger. Kysten er endda optaget på UNESCOs verdensarvliste. Med rette. Her er nemlig umanerligt smukt, og en ferie på Amalfikysten med ture rundt i bjerglandsbyerne eller ved kysten udløser mindst et dusin wow’er.

Vi tilbragte sommerferien i den største by på kysten, Sorrento, hvor vi havde lejet en fin og stor lejlighed gennem airbnb lige uden for centrum, og jeg kan kun sige: Prøv det!

Sorrento er anderledes end den mere kendte by Amalfi. Det er en by, hvor der leves og arbejdes, ikke en skueplads for turister, men et sted hvor masseturismen ikke føles – på trods af, at der kommer mange tusinde strømmende til byen i sommersæsonen.

Find den rigtige strand

Men der er mange åndehuller, og det er let at finde sin egen lille strand med bedsteforældre, der tager sig børnebørnene, eller italienske familier med legende, løbende, badende rollinger, og gestikulerende mødre der står i vandkanten og taler i vilden sky.

Strandene i Sorrento kræver lidt viljesakt at komme til. Hoteller langs kysten har private strande, men der er flere offentlige. Man skal dog ned ad bugtede veje og stejle trappetrin for at forcere de enorme klipper, som byen grænser ud til, hvis man vil ned på en af de hyggelige små steder.

Vi var heldige. Vi boede tæt på campingpladsen Villagio Santa Fortuna, som har et sti- og trappesystem hele vejen ned til verdens fineste lille strand, som sjovt nok hedder Marina Grande. Ok, det var ikke helt i tråd med campingpladsens regler at bruge den vej, men det fungerede. Selve stranden ligger i en bugt omgivet af huse ‘italian style’ og med en lille kirke samt små restauranter og cafeer.

Ved vores yndlingsstrand Marina Grande tæt på Sorrento

Landsbyidyl på stranden

Et sted stod fiskerne og reparerede deres garn, et andet sad ældre kvinder og sludrede på en bænk, et tredje spillede mørkhårede, krølhårede poder bold i vandet. Liv og glade dage på en strand, hvor der hverken er hoteller eller larmende strandbarer. De, der har set ‘Den skaldede frisør’ med Pierce Brosnan og Trine Dyrholm, vil genkende stranden fra filmen.

I det hele taget er der mange genkendelser for filmens fans, da den er optaget i og udenfor Sorrento. Og ja: Der ér lige nøjagtigt så smukt som på filmen! Og så har Sorrento den størrelse, der gør, at du ikke skal gå meget væk fra hovedgaden, før du befinder dig i kønne kvarterer med smalle gader og små spisesteder.

Køreture til kystbyerne

Hvis du har lejet bil, kan du tage en køretur til de kønne byer langs Amalfikysten: Amalfi, Positano og Ravello i bjergene. Der er også kun halvanden times kørsel til Pompeii – se artklen Pompeii, byen du aldrig glemmer.

Eller hvad med at tage en times togtur til Napoli, Syditaliens hektiske, sydende hovedstad? Vi valgte at køre i bil, men det var en klar fejl. Dels er det branddyrt at parkere i Napoli, dels tager det længere tid på grund af bilkøer, dels kan det være svært at finde den rigtige vej ud af byen på trods af GPS.

Napoli er et must see, når man er så tæt på byen. Men kors hvor er den slidt, og hvor er der mange roma-tiggere overalt! Alligevel ville jeg hverken undvære byens bedste pizza – se artiklen her: I Napoli får man verdens bedste pizza – eller den lange, hyggelige gade fyldt med udstyr til julekrybber – lige fra paven og Obama til Jesus-barnet.

Turisthob i kønne byer

Positano går for at være en af de smukkeste byer i verden, så selvfølgelig skulle vi se den, når nu vi var på ferie tæt på Amalfikysten. Og den er smuk. Men den er desværre også så bevidst om sin skønhed, at alle de kønne, gamle huse har en eller anden form for turistrelateret butik. Og der er mange af dem. Turisterne. Man går nærmest i kø i de smalle gader.

Amalfikysten Positano

Min veninde tog senere til byerne Amalfi og Ravello. Hendes dom er, at de er nogenlunde lige så overrendte som Positano. Men kønne og umådelig fine… hvis man kan se bort fra trængslen.

Amalfikysten er en af de dyreste strækninger i Italien, ja måske i hele Sydeuropa. Priserne er skruet godt op i Positano, Ravello og Amalfi, men Sorrento er mere overkommelig, hvis man holder sig fra restauranterne på gågaden og dem, der har udsigt over bugten.

Skal du derned, vil jeg klart anbefale Sorrento som udgangspunkt, da det er den mest uspolerede by. Samtidig har den noget af den gammeldags laid back-charme fra datidens turister og kunstnere, som valfartede dertil. I det hele taget vil jeg anbefale at tage en ferie på Amalfikysten, fordi der er det hele: Kultur, natur, lækker mad, badestrande og god vin. God tur!

Rejs dertil

Du kan flyve til Rom og derfra tage tog til Napoli, skifte der og tage videre med tog til Sorrento. Hver togtur tager en time. Du kan også flyve direkte til Napoli i sommersæsonen og leje en bil.

Læs også

Verdens bedste pizza findes i Napoli

Pompeii – byen du aldrig glemmer

Af Karen Seneca, RejseblokkenShare Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “Et stykke af himmelen: Ferie ved Amalfikysten

 1. Hej Lone og Karen,

  Tak for et godt indlæg 🙂

  I hvilken måned var I ved amalfikysten? Tænker i forhold til antal af turister.

  Pft,
  Brian

  1. Tak for ros. Jeg var på Amalfikysten i juli, så det var den mest ‘turistede’ periode. Og der var drønvarmt. Men jeg synes faktisk ikke, at der var overrendt. Slet ikke i Sorrento, som er en skøn by! Kh Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *