Foto: Innovation Norway/Copyright C.H. Visitnorway.com

Her er Europas populære skidestinationer

Mange danskere har allerede bestilt deres skiferie, men da over halvanden million danskere årligt drager på skiferier, er der en del, som stadig mangler at booke. Derfor har vi samlet en håndfuld af de mest populære skidestinationer til dig, der er i tvivl om, hvor du skal tage hen.

Norge

Trysil er et af de største skiområder i Norge og et hit blandt danske børnefamilier. Her er noget for enhver smag. Over 100 km. præparerede langrendsløjper, 61 km. pister, hundeslæder, kaneture og snegarati fra første november til 21. april. Her er skiskoler, børneklubber og tre store børneområder, men også stejle pister som bestemt er forbudt for børn.

Hver torsdag og søndag i vintersæsonen kører der bus fra Kbh. til Oslo. Det tager ca. otte timer. Derfra kan man skifte til Trysilekspressen.

Sverige

Mere end 100.000 danskere tager på skiferie i Sverige. Det er dejlig tæt på, den svenske krone er lavere end den danske og nabolandet har fine skiområder. Et af dem er Stöten, der har et varieret terræn, hvor der både er noget at lave for vovehalse og de mere forsigtige. De fleste bliver indkvarteret i hytter på pisten, så man kan suse hen til hytten og holde frokostpause.

Køretid fra Kbh. Ca. otte-ni timer.

Østrig

Østrigs største skiområde Ski Amade består blandt andet af de to tuttenuttede byer Wagrain og Kleinarl samt deres omgivelser. Wagrain har 37 km. præparerede pister, en børnevenlig skiskole med danske instruktører og 760 pistekm. Tæt på Kleinarl ligger Absolut Park for freeridere. Kitzbüheler Alpen er et andet sneparadis med 625 km. løjper, men mulighederne er nærmest endeløse i Østrig.

Rejsen dertil: Du kan enten køre selv eller flyve til enten München, Innsbruck eller Salzburg og tage toget derfra.

Frankrig

Val Thorens er Europas højeste skidestination og en af de mest populære skidestinationer sydpå. Heroppe i over tre kms højde er der snegaranti fra november til maj, seks bjergtoppe, 200 lifte og 600 pistekm. Hele byen er skabt for at gøre skiferierne så gode som mulige. Det vil bl.a. sige, at det er let at komme til og fra pisterne, og at der er masser af after ski-oplevelser.

Nærmeste lufthavne: Geneve og Chambery. Det tager et par timer i fly fra Kbh.

Italien

Skiferier i Italien er blevet mere og mere populære på trods af, at de er ofte lidt dyrere end i Norden. Men skiområderne i Norditalien har samme fantastiske natur som for eks. Østrig samtidig med, at man får den italienske charme og mad oveni. Rejseblokken har et par indlæg om skiferie i Italien, som du kan kigge nærmere på her: Fantastisk skiferie på MælkevejenSkiferie i Italien handler også om mad og 3 bud på skiferie i Italien.

Mere info her

Her er links til et udvalg af skirejsearrangører, hvor du kan tjekke priser og finde information om skiferier.

Europas største rejsearrangør af skirejser: 

Snowtrex.dk

Rejsebureau med mere end 30 års erfaring i skiferier:

Danski.dk

Skiferier primært syd for grænsen:

Højmark

Af Rejseblokken. Foto: Innovation Norway/C.H. Visitnorway.com

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *