Byen Mostar i Bosnien Herzegovina

Europa: Tag østpå og få meget mere for pengene

Top 10 over storbyer, der er billige og skønne

Europa er fuld af spændende byer, lande og kulturer. Der er interessante mennesker og traditioner, og så er der meget forskel på priserne i vores stykke af verden. Østeuropa er stadig meget billigere at holde ferie i end nord og vest, og søgemaskinen trivago (ja, det er med lille forbogstav) har netop samlet en masse data fra hotelgæster for at finde ud af, hvor man får mere for pengene. Eller rettere: Mest. 

Topscoreren er byen Mostar i Bosnien-Hercegovina, hvor et dobbeltværelse på et godt hotel kan fås for kun 320 kr. Men en ting er hotellet, en anden selve omgivelserne, her har tilfredsheden været i top – i hvert fald blandt trivagos brugere. 87,06 procent var nemlig meget tilfredse med byen.

Serbien er endnu ikke et favoritland for danskere, der husker krigen i Jugoslavien, men landet har rejst sig, fascismen er så vidt vides væk, og den næststørste by Novi Sad er tilsyneladende et besøg værd. Dobbeltværelser kan erhverves for 305 kr., og tilfredsheden alt i alt ligger på 83,97 procent.

Top 10 over byer, der giver mere for pengene:

Skema over storbyer østpå, hvor man får mere for pengene

Og hvordan regner man så disse ting ud? Her er trivagos forklaring på, hvordan de har fundet frem til de 10 byer: Indekset er udarbejdet på baggrund af en algoritme, der inkluderer trivago Hotel Price Index (tHPI) og trivago Reputation Ranking. Det vil sige at gennemsnitspriserne sammenlignes med gæsternes tilfredshed. Listen medregner destinationer med minimum 50 hoteller og 150 hotelanmeldelser per hotel. Prisgennemsnittet tages fra trivago Hotel Price Index, som viser gennemsnitsprisen for en overnatning i et standard dobbeltværelse. Priserne er baseret på det årlige gennemsnit for samtlige hoteller fra 2015 til 2016′.

Du kan søge på rejser her: Find din rejse.

Læs også disse indlæg

Sådan finder du det billigste hotel

Spar penge op rejsen – 5 fif til storbyer

Her skal du rejse hen, hvis du vil på billig ferie

Af Karen Seneca, foto og grafik: trivago.dk

Share Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “Europa: Tag østpå og få meget mere for pengene

  1. Jeg kan nikke genkendende til dette! Man får virkelig meget for sine penge ved at rejse i Østeuropa.
    Vi rejste omkring Balkan i sommers, hvor vi bl.a. besøgte Makedonien og Serbien – deriblandt byen Novi Sad, der ligger på andenpladsen i indekset 🙂

    // Christa / hiatus.dk

  2. Safranbolu, Tyrkiet, er langt fra en storby og er bestemt ikke billig. Der må være nogle data der er røget galt i halsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *