Torv i Bordeaux

Bordeaux er meget mere end vin

Førhen tænkte jeg kun på vin, når folk sagde Bordeaux, og det er sandsynligt, at mange andre har det, som jeg havde. Bordeauxvin er huuuge, som en hvis amerikansk præsident ville sige. Men selve byen kendte jeg intet til før nu, og den slog benene væk under mig. En elegant, mellemstor by med et stort centrum bestående af restaurerede og fredede bygninger, teatre, gågader, åbne pladser og parker.

Byen ligger ved Garonne-floden, og som i alle andre byer, der er så heldige at ligge ved vandet, er floden omdrejningspunktet for byens liv. Det er her, der er marked hver søndag (Se mit indlæg: Oh lykke! En dag på madmarked i Bordeaux), her, indbyggerne løbetræner, her, kærester går og tager selfies eller nyder et glas (Bordeaux)vin. Og her man kan sejle for at se byen fra vandet.

 

Bordeaux set fra luften, © Atout France
Foto: Franck Charel © Atout France

Floden er naturligvis ikke det eneste high light i vinbyen. En ting, der slog min rejsemakker og mig, var de mange åbne pladser og grønne oaser. Lige fra den store Jardin-park med en botanisk have, en legeø for børn og en stor sø til hyggelige torve med små cafeer og restauranter, hvor der bliver sludret livligt. Det er en grøn by og en by, der er til at ånde i.

Bordeaux har mange skønne restauranter i alle prislejer, og naturligvis spiller vinen en rolle, når du skal spise. Personligt kunne jeg nøjes med at svælge i de utrolige oste, der findes her. Franske klassikere som østers, tartar, Fois Grais og andebryst findes på de fleste restauranter, så det er synd at gå glip af noget.

Hvis du er vinfreak, kan du få kyndig vejledning i de gode vinbutikker, der har Bordeaux-vin i alle prisgrupper – fra fem euro til svimlende summer med en masse nuller bag. Naturligvis skal vingårde og slotte besøges, og jeg vil anbefale at leje en bil i stedet for at tage med en arrangeret turisttur.

 

Vinbutik i Bordeaux
Vinbutikken L’Intendant har fire etager med vin. Her kan du både købe andensorteringer og eksklusive årgange. Jo dyrere vin, jo højere skal du op ad den spiralformet trappe.

 

Foto af ost på marked i Bordeaux.

Bordeaux er en universitetsby, og det er tydeligt at se. Det er en ung by i gamle omgivelser, og overalt ser man studerende. Det giver altid en særlig atmosfære i en by, at der er plads til ungdommen, så den ikke bliver domineret af ældre og midaldrende.

På en og samme tid virker byen ældgammel og statelig samt ungdommelig og let.

 

Jardinparken i Bordeaux

 

Olivenbutik i Bordeaux

Direkte fly

Det tager to en halv time at flyve fra København til Bordeaux, som ligger i Sydvestfrankrig. Mellem den 24. juli og 3. september har Air France fire ugentlige flyafgange fra København til Bordeaux. Transporttid fra lufthavnen: En halv time med taxa.

Udenfor sommersæsonen må man tage fly til Paris og skifte til indenrigsfly til Bordeaux. Flyturen tager en time fra Paris.

Du kan læse mere om Bordeaux på deres hjemmeside. Klik HER.

 

Gammelt tårn i Bordeaux

Gade i Bordeaux

Læs mere om Frankrig

Oh lykke! En formiddag på madmarked i Bordeaux

Sydfrankrigs perle: Montpellier

Marseilles har det hele og lidt til

Tips til en skøn ferie i vinlandet Languedoc

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret til Bordeaux af Air France og Atout France

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *