Ferie i Göteborg for fuld musik

Göteborg er en dejlig by. Er man til shopping, er der rigeligt at få tiden til at gå med. I havnen ligger et museum for orlogsfartøjer. Her kan man købe en dagsbillet og komme og gå, som det passer en hele dagen. Hvilket familiens mænd benyttede sig af, mens tøserne tog på shopping.

Når man er på ferie i Göteborg, kan man for eksempel tage på skærgårdshop med færgerne, der sejler med rimelige mellemrum dagen lang. Det nåede vi desværre ikke. Der var i hele perioden meget vind, og vi er ikke alle lige søstærke. Til gengæld er der en cykel/gangsti langs havnefronten, hvor det absolut kan anbefales at gå eller cykle en tur.

Forlystelsespark med fuld musik

Så er der selvfølgelig Liseberg. Göteborgs forlystelsespark. Her er alt, hvad hjertet kan begære af forlystelser. Er man til lykkehjul og lignende, vinder man her chokolade i store mængder. Her går folk ikke rundt med gigantiske bamser som i Tivoli, men i stedet meterlange æsker med center og Marabou-chokolade.

Der er dog meget larm. Næsten alle steder er der opstillet højtalere, som udgyder musik i rimelig høje decibel. Samtidig går et orkester rundt og stiller op på de forskellige små pladser. Forlystelserne har også flere steder deres egen musik og mange forlystelser fremkalder også en del publikumslyde, så det kan hurtigt bliver temmelig infernalsk.

Nemt at komme rundt

Det er nemt at komme rundt i Göteborg. Indre bys afstande kan sagtens klares på gåben. Bor man udenfor bymidten, er der et effektivt system af letbanetog, som kører hyppigt. Priserne for den offentlige transport er en smule billigere end i Danmark.

Vi fandt dog ud af at mange af p-pladserne på kanten af bymidten ikke var meget brugte i ferieperioden, og at det godt kunne betale sig for os (fem personer) at parkere der i stedet for at tage letbanen ind til centrum.

Sødt med sødt på

Der er rigtig mange gode spisesteder i Göteborg, og da den svenske krone jo giver lidt mere for pengene, er det lidt billigere at gå ud at spise end herhjemme. Noget, vi bemærkede, var, at sushi var helt vildt billigt, men det er fem år siden, så det kan jo være, at det ikke holder længere. Der lå desuden en sushibar i stort set hver eneste gade.

Svenskerne er meget glade for søde sager, det vidner deres smag i brød om. Det er nærmest umuligt at få brød, der ikke er sødt, ud over knækbrød. Deres slikbutikker er de rene mekkaer. Vores ældste havde tidligere med vores lånebarn været på tur til Malmø, hvor de havde været i en godis-butik. Hun var helt ekstatisk, alt det slik!

Så det måtte vi jo prøve, og vi voksne og drengene var overvældede. Det er jo oven i købet også temmelig billigt. Det tog meget lang tid for de stakkels unger at få fyldt i poserne. Og turen til vægten blev gået mange gange for at sikre, at man fik det, man var blevet bevilget.

Links

Göteborgs officielle hjemmeside:

Goteborg.com

Liseberg:

Liseberg.se

Læs mere om husbytte

Vi fik alt, hvad vi ønskede i Haarlem

Vi har byttet hus med stor succes

Af Lotte Obbekjer, Ryslinge

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Ferie i Göteborg for fuld musik

  1. Rigtig fin guide til vores fine “naboby”! Det lyder især fristende med den billige sushi – synes godt nok, det er lidt pebret i DK nemlig. Det lyder også spændende med forlystelsesparken – kunne være man skulle prøve at vinde nogle af de meterlange chokolader lol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *