Koli National Park, Foto: Taina Värri

Magi i luften ved den finske nationalpark Koli

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/4″] [clear el_position=”first”] [vc_column_text el_position=”last”]

Info om Koli

Koli Nationalpark har 80 km veludstyret vandrerruter af forskellige længder og niveauer.

Der bliver arrangeret alle mulige begivenheder året rundt, for eksempel ‘Marathon of Dangers trail’, Outdoor Activity Week, Midsommer i Koli, Koli Ruska Blues, The Wolverine Skiing, Koli Scenic Ski og Tour de Koli, som er for mountainbikere.

 

 

 

Læs mere

Koli.fi

Koliactive.fi

Sokos Hoteller

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_single_image image=”9205″ img_size=”full” img_link_target=”_self” el_position=”first”] [vc_column_text el_position=”last”]

‘En af de største oplevelser i mit liv!’

Sådan sagde den legendariske finske komponist Jean Sibelius efter sit besøg i den finske nationalpark Koli. Tiderne kan have ændret sig (og Sibelius besøgte Koli om sommeren), men der er stadig magisk. Det er ikke så mærkeligt, at de prominente finske malere fra 1900-tallet også fandt deres inspiration i Koli, North Karelia i det østlige Finland. Omgivelserne er det samme, men nu kan du lytte til Sibelius’ ‘Finlandia’ under vandet i Break Sokos Hotels spa-pool.

75-årige Koli er lige blevet nomineret til prisen ’Outdoor & Hiking Destination of the Year 2013’ og ’Ski Centre of the Year 2013’ i Finland. Området koncentrerer sig om bæredygtighed og naturbaseret turisme samt velvære. Det er et forholdsvis lille sted, og har planer om at vedblive med at være det.

Spa på fjeldets top

På din vej til Nationalparken i landsbyens centrum finder du ‘Kolin Ryynänen’ (Kunst og Kulturcenter), en gruppe af røde bygninger. Stedet har en hyggelig café med en blanding af international og nordkarelsk atmosfære og hyppige kunstudstillinger. Fyren bag skranken er fransk, kagerne dejlige og musikken mellow – jazz og sådan.

Den nye og elegant spa på toppen af ​​fjeldet er åben hver dag fra 10 til 20, men efter 16 er den kun tilgængelig for personer over 18 år.

Koli National Park Spa, Foto: Taina Värri

 

Du går rundt i din egen badedragt hele tiden, så det er let at tilbringe tid sammen med en blandet gruppe af venner i saunaerne og slappe af i pools indendørs og udenfor. Naturligvis har spaen også en skønhedssalon, så der er massage og ansigtsbehandlinger lige rundt om hjørnet.

Godt mod stress

Naturen selv har en beroligende virkning på os mennesker og reducerer stresshormonerne i kroppen. Ca. 600 kalorier bliver nemt smidt under en fredelig vandretur med snesko til for eksempel Akka-Koli. Her er der et fredfyldt område ved siden af ​​en stenet væg, specielt forbeholdt en stille bøn eller meditation, uanset religion. Mange bryllupper har også fundet sted der under åben himmel.

 

Koli National Park Finland Foto: Taina Värri

 

Hvis du beslutter dig for at tage en vild tur med en snescooter på den enorme Pielinen-sø fra Alaranta, er et besøg i græstørv-saunaen den bedste måde at få varmen igen. Først får du varmen i saunaen, og så bliver du pakket ind i noget sort stads. De siger, det er meget sundt, godt for hud og hår, og at græsset også lindrer de hormonelle gener, du eventuelt måtte have. Ren magi! Eller måske de bare vil have et godt grin på din bekostning, mens du sidder der som en mudderkage…

Du kan køre på isen

Men det er ikke alt, der sker. Det magiske foregår også ved selve søen: Afstanden fra Koli til byen Lieksa bliver pludselig omkring 60 kilometer kortere end om sommeren. Den længste is-vej i Europa, Vuonislahti – Koli, er syv km lang, og om vinteren er det tilladt at køre på den. Uanset om du rejser med bil, cykel, hundeslæde, snescooter eller ski, så har søen Pielinen aldrig trafikpropper eller myldretid.

Her kan du få mere information om Koli og Østfinlands natur og kultur: Visitor Center Ukko. Hvis du skal fra Danmark til Koli, skal du flyve til Helsinki først med SAS, Norwegian eller Finair, og derefter med indenrigsfly til Joensuu.

Tekst og foto af Taina Värri, Helsinki, Finland

what

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *