Oh lykke! En dag på madmarked i Bordeaux

Jordbærrene dufter fristende, artiskokkerne er bøgebladsgrønne, muslingerne venter på deres skæbne i fletkurve og foit gras-dåserne er stillet op i et sirligt mønster. Bordeaux-regionens specialitet, canele, er også stillet op på rad og række, og får mundvandet til at løbe lige så stille.

Hver søndag er der madmarked i Bordeaux. Markedet hedder Marche des Quai, og er en overdådighed af farver, dufte og smage. Det ligger ved promenaden langs floden Garonne, og her er der lige præcis den stemning og den kvalitet, man vil forvente af et fransk marked.

Naturligvis kan man også købe vin i en by, hvis navn alene får en til at tænke både på drikken og farven. Vinbønder kommer fra regionen og sælger deres Bordeaux-vine, lige som bønder fra oplandet er her for at sælge deres friske grøntsager og frugter.

Et lille tip, hvis du skulle forbi en dag: Husk kontanter. Og lad være med at gå derhen på fyldt mave. Der er mange lækre delikatesser, du lige så godt kan kaste dig over, for eksempel østers og hvidvin, som kan nydes ved borde på markedet.

Her er et udvalg af fotos. Velbekomme 🙂

 

Artiskokker
Så store og smukke kan vi ikke købe artiskokkerne i Danmark. Jeg ser misundeligt på alle de lokale, der køber ind til deres søndagsmiddag. Tænk at kunne købe så fine varer hver eneste uge…

 

Foto af ost på marked i Bordeaux.
Oste i nydelige former og farver som små kager.

 

Muslinger på madmarked i Bordeaux
Her skulle være nok til en gang Moules Frites.

 

Skaldyr for enhver smag.
Skaldyr for enhver smag. Rejer, hummer, muslinger, østers – you name it, they got it.

 

Jordbær på et marked i Bordeaux
Kirsebær, jordbær, hindbær… et sansechok af den gode slags.

 

Caneles
Canelés er en specialitet fra Bordeaux. Små kager med en blød, cremet kerne og en sprød, karamelliseret skorpe. Du kan kende dem på formen, som altid er den samme. Smager himmelsk.

 

Calamars
De, der ikke orker at lave deres egen mad, kan købe en duftende gryderet med blæksprutter med hjem.

 

Kyllinger på spyd
… eller hvad med grillede kyllinger? Kønt er det måske ikke, men duften er dragende.

 

Bod på madmarkedet i Bordeaux
Der er ca. 60 boder med alt godt fra land og vand.

Læs også

Bordeaux er meget andet end vin

En merveilleux ferie i vinlandet Languedoc

Marseilles har det hele og lidt til

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret til Bordeaux af Air France og Atout France. Air France har direkte rute mellem København og Bordeaux fra den 24. juli til den 3. september.

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *