Gratis rejseapp hjælper i udlandet

Foto af gratis rejseapp på smartphone

Når man rejser til Norge, er der måske ikke den store grund til at tilmelde sig Udenrigsministeriets danskerliste. Men hvis turen går til mere konfliktfyldte områder, er det en god ide at registrere sig som rejsende i det pågældende område.

Da jeg var i Jordan, registrerede jeg mig på danskerlisten. Det betød, at udenrigsministeriet havde informationer om mit ophold og flyafgange, så hvis der udbrød en konflikt el.lign., ville de vide, hvor de burde kunne finde mig.

Udenrigsministeriet hjælper mange tusinde danskere med at komme sikkert ud og hjem fra rejser i udlandet hvert år, og nu har de taget et ekstra skridt med en ny app: UM Rejseklar. Her kan man få hurtig og nem adgang til ministeriets råd og vejledning i en given situation, og samtidig finde den letteste vej til den nærmeste danske ambassade.

Hvis der opstår en krise, konflikt eller en naturkatastrofe i det land, man befinder sig i, vil appen også vise det. Ret smart.

”Med den nye app kan alle danskere, der rejser, holde sig opdateret og få gode råd, hvis der sker jordskælv, terrorangreb eller lignende. App’en er nem at bruge på farten og jeg håber, at ”UM Rejseklar” vil blive godt modtaget og brugt af mange danske rejsende, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

”UM Rejseklar” er som sagt gratis, og kan downloades fra app stores på både iOS, Android og Windows telefoner og tablets.

Flere rejseapps her:

Rejseblokken har skrevet en del indlæg om gode og nyttige rejseapps. Du finder nogle af dem her:

3 forskellige cityapps til storbyferien

5 fede rejseapps

Turist i dit eget land: Danske apps

Her er dine rettigheder som rejsende

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *