Hovedbygningen til sommerhøjskole på Mallorca

Højskole på Mallorca: Vandring, vingårde & venskab

Mange har næsen rettet stik syd i denne kolde vintertid. Tanken om sol og varme holder os nærmest oppe i hverdagen, og sommerferieplanlægningen er i fuld gang. Så her er et tip af de gode: Tag på højskole på Mallorca.

En helt ny dansk højskole er nemlig opstået ved Tramuntana-bjergene på den populære ferieø, og her kan man kombinere afslapning med nye venskaber, vandreture, vingårdsbesøg, gastronomi og foredrag. Selve højskolens rammer foregår i en smuk finca med swimmingpool og kønne værelser som her:

 

Værelse i ny højskole på mallorca

 

Indholdet er fristende: Foredrag af bl.a. Christine Feldthaus, besøg i et kunstcenter (ejet af Patricia Asbæk, som selv vil være til stede de fleste gange), møde med en dansk kok, vandretur i bjergene, tapasundervisning og meget andet.

‘Vi vil give kursisterne en oplevelse af det mere autentiske Mallorca. Det Mallorca vi ikke rigtig kender. Derfor har vores ugeprogram fokus på at vise Mallorca set indefra. Vi møder en lang række spændende foredragsholdere; erhvervsfolk, journalister, kunstnere, kokke, livsnydere, og en galleriejer, der enten bor på øen eller har et helt særligt forhold til den, og som kan berige os med helt nye vinkler på Mallorca. Men vi skal også synge, diskutere og være sammen i et vaskeægte højskolefællesskab med kalorier til både krop og ånd’, fortæller højskolens leder journalist Anna Katrin Nørgaard.

Det er hende, der har taget initiativet til højskolen sammen med forfatter og musiker Kim Juul. Begge har et stort kendskab til Mallorca, og Anna Katrin er ligefrem vokset op i et højskolemiljø:

‘Mine bedsteforældre startede en højskole, Nørgaards højskole, der lever i bedste velgående. Her voksende jeg op med en far, der var forstander, så alt det med sang, diskussioner, ture og foredrag fik jeg ind med modermælken’, siger Anna Katrin Nørgaard.

Foto af finca, der danner ramme om højskole på mallorca

Facts om højskole på Mallorca

Første hold: Den 30. april til 6. maj. Derefter i september og oktober.

Pris: 8.900 kr. pr. person i et delt dobbeltværelse for det første ophold, ellers 9.400 kr. OBS: Tillæg for eneværelse. Prisen er inklusiv mad, fly, ophold, udflugter osv.

Tilmelding: På højskolens hjemmeside Mallorcahojskole.dk

Se også andre indlæg om Spanien: Rejseblokken anmelder spisesteder i Barcelona, På tapasjagt i Malaga, Bilferie i Sydspanien, Badeferie i Benidorm.

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *