Hjemvendt fra rejsemesse: Inspiration til din safarirejse

 

Jeg elsker gode traditioner, og for mig er det blevet en tilbagevendende begivenhed at tage til den årlige rejsemesse ”Ferie for Alle” i Herning. Det er her rejselystne danskere mødes for at høre de nyeste rejsetrends og således var også i år adskillige haller propfyldte med farverige stande. Men safarirejser til Afrika får især drømmene frem hos mig.

Af gæsteblogger Anette Lillevang Kristiansen, fotos: Bo Skov Særkjær

Har du lyst til at kindkysse med en kudu-antilope med flotte snoede horn, kilde en godmodig zebra under hagen eller måske få øjenkontakt med en listig leopard, der lurer ned på dig fra sit skjulested?

Jamen, så er rejsemessen Ferie for Alle i Herning det perfekte sted, i hvert fald mens safaridrømmene stadig er på forestillingsplanet og ikke endnu har manifesteret sig i virkeligheden, for intet slår naturligvis virkeligheden i Afrika, men på de mange stande kan man godt danne sig lidt et indtryk af, hvad det vil sige, at være på safari.

Udstoppet dyr

Ferie for alle

De mange eksotiske dyr er naturligvis udstoppede og gør ikke en kat fortræd, men de er med til i den grad at få eventyreren op i de fleste tilskuere. De tiltrækker ens fulde opmærksomhed, for hvem drømmer da ikke om et møde med rigtige levende afrikanske dyr på savannen i bedste Karen Blixen-stil?

Magien ved Afrika

Afrika er naturligvis rigt repræsenteret på programmet, når der holdes rejsemesse på den jyske hede og selvom USA i år var partnerland, og en del stod i de amerikanske farvers tegn, så har jeg det nu med at valfarte over til hallen med Afrika-safarier, hvor jeg så står og savler mellem jagttrofæer, udskårne træmasker og farvestrålende rejsekataloger.

Jeg har nemlig selv arbejdet som safariguide og oversætter på en lodge i Sydafrika, og har man først én gang mærket magien ved Afrika, ja, så er man solgt og bliver ved med at drømme sig tilbage.

Sent vil jeg glemme vores tidlige morgenture i Kruger Nationalpark, hvor vagtsomme impala-antiloper græssede i solen og en doven hunløve slængede sig under et træ. Jo, Afrika er noget helt særligt, som man skal unde sig selv at opleve.

Danskerne er rejsefreaks

At dét at rejse er noget, vi danskere elsker, opdager man ret hurtigt, når man tager til rejsemesse. I år gæstede ikke mindre end 61.885 Ferie for Alle i løbet af de tre messedage, og årets udgave af den populære messe var da også større end nogensinde med sine 1.164 udstillere, der fyldte samtlige MCH’s 14 messehaller.

Du kan blive sendt hvorhen i verden, du ønsker, booke dig ind på det hotel, du altid har drømt om og kun fantasien sætter grænser, når det gælder din næste ferieoplevelse.

Ligegyldigt om du sukker efter et afslappende spaophold, en vandretur i Himalaya eller måske en luksusrejse til New Zealand, jamen, så vil du på messen kunne finde nogen, der kan hjælpe dig med at få opfyldt selv dine hedeste rejseforestillinger.

Naturen går i blodet

Men hvad er det nu med sådan en safari? Afrika og hvad dertil hører, vil nok altid være et fantastisk bud på en rejseoplevelse helt udover det sædvanlige, fordi det hele ligesom går op i en højere enhed på sådan en tur. Dyrene, naturen, maden, omgivelserne, det sted man bor, ja, hele ånden i Afrika – det går i blodet, jeg taler af erfaring.

Man bor typisk på en smukt beliggende safari-lodge langt ude i den vilde natur med dyrene tæt på og tager på ture derfra til den nærmeste nationalpark, man forkæles med veltillavede retter, vandrer afsted på bushwalks tidligt om morgenen, besøger en lokal township, sejler på den nærliggende flod osv.

Det er en helt unik oplevelse at bo langt ude i det afrikanske vildnis flere kilometers kørsel fra nærmeste by, og det giver en stærk følelse af at leve sit liv i pagt med naturen. Måske en udjokket kliché, men det er virkelig sådan, man føler det, når man befinder sig i Afrika. Det er en lise for sjælen, og man er ikke til at slæbe derfra igen, skal jeg hilse at sige.

Mulighederne er mangfoldige

Mange af safarirejsebureauerne tilbyder kombinationsrejser, hvor man for eksempel har en uge med natur, dyr og safari og en ekstra uge med badeferie på øen Mauritius eller ved stranden i Mozambique.

Man kan også kombinere sin safarirejse med en tur til Victoriavandfaldet, en nationalpark i et af de nærliggende lande eller man kan vælge at bruge resten af sin ferie i for eksempel Dubai. Der er mange muligheder, og langt de fleste af rejsebureauerne kan skræddersy din rejse, så den bliver lige efter dit hoved, pengepung og ønske.

Fakta er i hvert fald, at man skal unde sig selv at opleve Afrika. Jeg er allerede begyndt at drømme om næste års rejsemesse – forhåbentligt bliver det året, hvor min mand og jeg hopper på et af de mange messetilbud og bestiller en safarirejse.

Jeg ville elske at vise min bedre halvdel det fascinerende dyreliv og den smukke natur i et af landene på det afrikanske kontinent. For som jeg siger, er man én gang blevet ramt af den frygtede Afrika-bacille, så er der intet at gøre.

De har safarirejser

Skulle du have lyst til at tilbringe din næste ferie blandt løver, zebraer og elefanter på savannen i Tanzania, bushlandet i Sydafrika eller måske drikke te som Karen Blixen på en luksuslodge i Kenya, så kan du finde meget mere på disse hjemmesider. Det er bare et lille udvalg og tænkt som inspiration, men fordyb dig endelig i de mange spændende steder og find dit eget favoritsafari-land:

www.storeverden.dk
Store Verden laver luksussafarirejser til Sydafrika og tilbyder kombinationsrejser/tillægsrejser med mulighed for besøg ved Victoria vandfaldene, badeferie på øen Mauritius og ørkensafari omkring Dubai.

www.nyati.dk
Nyati Safari Rejser tilbyder luksussafarier i Sydafrika med mulighed for kombination med badeferie i Mozambique, besøg i Chobe Nationalpark i Botswana, Victoriavandfaldene, Mauritius, Dubai og forskellige steder i Sydafrika som for eksempel Cape Town og vinområdet Stellenbosch.

www.tembo-safari.dk
Tembo Safari laver både rejser til Kenya, Tanzania, Sydafrika, Botswana, Uganda, Namibia, Madagaskar og Zimbabwe. På en safarirejse med Tembo Safari besøger man de kendte nationalparker, og der er rigtig mange muligheder for storslåede oplevelser.

www.amakulusafari.com
Amakulu Safari holder til midt i Sydafrika og kan blandt andet tilbyde gæsterne god jagt på deres 65.000 ha store naturområde, hvor over 25 forskellige dyrearter holder til.

www.matswani.dk

Matswani Safaris laver også rejser til Sydafrika, og de kan lave kombinationsrejser med ophold i forskellige områder af Sydafrika som Cape Town, Port Elizabeth og Sun City. Matswani laver både jagtrejser og fotosafarier – også for grupper.

 

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Hjemvendt fra rejsemesse: Inspiration til din safarirejse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *