Frederiksdal, en af de mange julemarkeder i Skåne

Julemarkeder i Skåne – dit overblik over skånsk julehygge

Når mørket falder på, og Malmø bliver oplyst af tusindvis af julelys, så forvandler den svenske by sig til et nisselandskab. Det er simpelthen en juleby uden lige, og jeg elsker at gå på de forskellige julemarkeder i Malmø i november og december. Men der er masser af julemarkeder i Skåne.

Her får du et overblik over nogle af de mest populære julemarkeder i Skåne. Jeg har opdelt det i datoer, så du kan finde dem, der passer til lige netop din kalender. God fornøjelse.

18. og 19. november

Svaneholms Slot: Et traditionsrigt julemarked på Svaneholms Slot, hvis historie går helt tilbage til 1530’erne. Her kan du møde 72 udstillere, som sælger alt fra kunsthåndværk til gløgg. I Grevindens cafe kan du nyde en lækker kagebuffet, og børnene kan møde selve Julemanden samt se teater og trylleshow.

Link: Svaneholms Slott

Entre: Voksen 60 sv.kr. Børn under 16 år gratis.

23. til og med 26. november

Jul på Hässleholmsgården: På Hässleholmsgården er der skånsk julemarked i historiske omgivelser. Her er der over 100 forskellige boder med hjemmelavet slik, svenske julepølser og svensk håndværk, når det er bedst. De, der har lyst, kan også tage en tur i hestevogn eller kaste sig over kagebuffeten.

Link: Hässleholm

Entre: Voksen 80 sv.kr., børn under 13 år gratis

25. og 26. november

Johanna Museum: I Skurup kan man gå på julemarked og samtidig opleve veteranbiler og andre køretøjer fra tiden, der var engang. Museet har også en legetøjssamling, så der skulle være noget for både store og små.

Link: Johannamuseet

Entre:  50 sv. kr for voksen, børn under 12 år gratis.

26. november til og med 23. december

Julemarked på Gustav Adolfs Torg: Et stort område midt i Malmø med boder, lysskulpturer, juletræer og små julestuer. Det er utrolig hyggeligt at gå rundt og ose i centrum. Og bliver det for koldt, kan man flygte ind i en af de mange cafeer.

Link: Julemarked i city

Entre: Gratis

På Gustav Adolfs Torg er der særlig fint i december.

1. og 2. december

Bosjökloster Slot: Endnu et slot, der byder velkommen til julemarked. Her er der mulighed for at købe brugskunst og madvarer fra lokale, besøge dyrene i stalden eller smutte ind i Bosjöklosters kirke og høre en julekoncert.

Link: Bosjökloster

Entre: Voksen 80 sv. kr., børn under 16 gratis.

2. og 3. december

Julestue i Lund: Museet Kulturen i Lund byder på masser af julestemning med nye og gamle traditioner. Der er forskellige aktiviteter, julemad osv., og smukkest af alt: Tusinder af levende lys i parken, når det bliver mørkt.

Link: Julestue

Entre: Voksen 120 sv.kr., børn under 19 år gratis.

7. til og med 9. december

Jul i grotten: Et specielt julemarked, som foregår i en grotte 12 meter nede under jorden. I grotten ‘Tykarpsgrottan’ kan man gå på julegavejagt i de underjordiske gange.

Link: Tykarpsgrottan 

Entre: 75 sv.kr. voksen, børn under 12 år gratis.

Julemarked i en grotte i Skåne
Det ser både uhyggeligt og hyggeligt ud her i ‘Tykarpsgrottan’ i Skåne. Foto: VisitSkåne

8. til og med 10. december

Frederiksdal: Friluftsmuseum med et godt, gammeldags julemarked, hvor der både er boder og masser af ting at lave for hele familien. Der er også mulighed for at besøge heste, køer og geder i stalden eller blot gå rundt blandt de smukke, gamle huse og beundre de tusinder af lys.

Link: Jul på Fredriksdal

Entre: 100 sv.kr. voksen, børn under 19 år gratis

Katrinetorp: Traditionelt julemarked med kunsthåndværk, mad, blomster, musik og Luciaoptog. Markedet går for at være Sydsveriges smukkeste julemarked, og jeg er ikke uenig. Der er meget smukt og stemningsfuldt!

Link: Katrinetorps julemarked samt mit indlæg: Et besøg på det dejlige julemarked på Katrinetorp

Entre: 80 sv. kr. for voksen, børn under 15 år gratis.

9. og 10. december

Ingeborrarps Friluftsmuseum: Traditionelt, svensk julemarked, der oser af gammeldags hygge. Her kan man spise svensk julemad, købe pynt og gaver og besøge væverne i vævestuen. Her er også mulighed for at køre en tur i hestevogn.

Link: Ingeborrarps Friluftsmusem

Julemarked i Sankt Gertrud, Malmø: Unikke produkter og designerting i hyggelige omgivelser midt i Malmø.

Entre: Gratis

Julemarked i Sankt Gertruds smukke rammer.
Julemarked i Sankt Gertruds smukke rammer. Foto: VisitSkåne

 

15. til og med 17. december

Övedskloster: Her er mad og håndværk fra egnen i centrum. Udover de mange skønne, lokalt produceret varer man kan købe fra de over 100 udstillere, er der også Luciaoptog, hestevognsture, julekor og meget andet.

Link: Julemarked på klostret

Entre: 100 sv.kr. for voksen, børn under 16 år gratis.

Læs også

Anbefaling: Svensk julebord ved vandet

Vi elsker at shoppe i Malmø

Her har julen virkelig englelyd: Prag

Lübeck oser af julestemning

Elsker du marcipan? Så skal du besøge Lübeck

Af Karen Seneca

Reklame

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *