Kbal-Chhay

Slap af med de lokale ved Kbal-Chhay

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Læs mere om Cambodja

Cambodja: På sporet af Tomb Raider

3 grunde til at rejse til Asiens hemmelige perle

Grumt besøg på Cambodjas Killing Fields

 

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

Om skribenten

Mette Lindgaard Seligmann er uddannet i Internationale Udviklingsstudier. Hun har været rejseleder og boet i bl.a. Kenya og USA.

I dag er hun bosat i Kina, hvor hun blandt andet er i gang med en uddannelse i Kommunikation og Formidling.

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_single_image image=”10759″ img_size=”full” img_link_target=”_self” el_position=”first”] [vc_column_text el_position=”last”]

Nogle gange finder man de største ferieoplevelser, hvor man mindst venter det. En dejlig oplevelse fik vi i hvert fald, da vi en almindelig søndag tumlede afsted med en lokal tuktuk for at finde de små vandfald Kbal-Chhay i Cambodja.

Efter at havde tilbragt et par dage på stranden ved Sihanoukville trængte vi til en solpause. Vi spurgte derfor vores receptionist, om hun kunne anbefale en lille familieudflugt. Hun mente, at vores børn ville synes om en lille alternativ soppetur i vandet ved Kbal-Chhay. Hun hjalp os derfor med at praje en tuktuk og forklarede chaufføren, hvor han skulle køre os hen.

Efter knap 30 minutters bumletur, det meste af turen på en støvet grusvej, nåede vi frem. Vi kunne straks på parkeringspladsen se, at vi var kommet til et populært udflugtsmål. Vi var ikke alene. Tvært i mod var der et mylder af lokale. Mange solede på stenene ved floden, nogle badede. Men de fleste hyggede sig henslængt med familie og venner på en af de små palmeterrasser i området omkring vandfaldene og den lille flod.

Lokal fridagsidyl

Her var en absolut fantastisk stemning af afslappet lokal fridagsidyl. På sivmåtter sad familier med deres frokost, grupper af mænd spillede kort. Bedsteforældre fik sig en lille lur i de mange ophængte hængekøjer, hvis de da ikke var optaget af pjattede og gyngende unger. Hver terrasse fungerede desuden som restaurant, hvor frokosten blev tilberedt i små primitive køkkener i den bagerste ende.

Der er ikke som sådan noget spektakulært over det lille flodløb og de mange små vandfald. Mine børn synes naturligvis det var herligt at kravle rundt på stenene og soppe i det kolde vand. Men stedets største attraktion er helt klart den lokale  fridagsstemning. Så hvis du kommer på disse kanter, så prøv at afstemme dit besøg med en søndag eller en anden lokal fridag. Kbal-Chhay ligger 16 km nord for Sihanaokvill.

Tekst og foto af Mette Lindgaard Seligmann, Tainjin, Kina

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *