livsstilsændring og vægttab

Livsstil: Den personlige rejse fra tyk til … ikke tyk

Jeg har længe barslet med at tilføje en livsstils-kategori på bloggen, fordi lad os bare være ærlige. Jeg rejser ikke hele tiden. Jeg har et almindeligt liv med teenager, skole, arbejde, venner – og rejser. Velkommen – læs med her i første indlæg om at ændre sin livsstil.

Jeg elsker at skrive om rejser, jeg elsker at rejse, og jeg vil stadig gerne rejse – og skrive om det. Men jeg vil OGSÅ gerne skrive og dele noget andet. Og nu hvor det ser ud til, at rejser også kan have lange udsigter i forhold til den globale Corona-pandemi. Så tænker jeg, at det er godt tidspunkt at starte.

Jeg starter ud med en mere personlig rejse – nemlig en rejse fra tyk til ikke-tyk. Jeg var tæt på at skrive normal. Men hvad er det egentlig?

Jeg er træt af at være tyk

Jeg har et stykke tid været træt af at være tyk. Jeg har kunne se og mærke på mit tøj, at jeg havde taget på – og jeg kunne egentlig også godt se det i spejlet. Men på en eller anden mærkelig måde føltes det ikke som SÅ tyk, som vægten afslørede, når jeg trådte op på den. Det er noget underligt noget.

Livsstilsændring: I efteråret blev jeg inviteret ind i Go’ Morgen Danmark på TV2 for at give rejsetips til efterårsferien. Da jeg så mig selv på TV, gik det op for mig, hvor meget jeg havde taget på. Jeg var blevet godt og grundigt buttet!

Det gik først rigtig op for mig, HVOR tyk jeg var blevet, da jeg så mig selv i Go’ Morgen Danmark, hvor jeg var inde og give rejsetips til efterårsferien. Shit! Jeg sagde til min bror: “Ej, TV tilføjer virkelig ti kilo, hva’? Jeg er da ikke så tyk!?” Men jo. Det var ikke TV’et (øv).

Jeg har egentlig ikke skammet mig over at være tyk, men jeg har været irriteret. Mest fordi det er træls ikke at kunne bøje sig ned uden, at maven er i vejen eller det er tungt at gå med så mange ekstra kilo på kroppen. Man bliver lettere forpustet. Det gør jeg i hvert fald. Men det værste for mig er nok: Sved. Jeg synes, at jeg sveder de mærkeligste steder. Steder hvor jeg ikke før har bemærket, at man kan svede. Under brysterne for eksempel. Hvad sker der lige for det?

Nu er starten gået på min livsstilsændring

Så nu er der ikke andet at gøre end at gøre som, da jeg holdt op med at ryge for nogle år siden. Tage sig sammen. Lægge om. Lave om. Gøre noget. Så det er jeg begyndt på. Jeg vejede 79.1 kilo, da jeg for lidt over to uger siden besluttede mig for at ændre min livsstil. Jeg vil gerne lande på en vægt med et BMI i normal-området. Det betyder, at jeg i hvert fald skal tabe 15 kilo i alt.

Jeg følger en kostplan på 2. uge fra Sund med Wulff (inspireret af instagrammer Mette Helena), som virker godt for mig – og så bevæger jeg mig mere. Jeg går lange ture næsten hver dag eller laver øvelser herhjemme, hvor jeg laver sit-ups etc. Og så håber jeg, at det forpligtiger, når jeg skriver dette indlæg – for jeg vil ikke falde tilbage i gamle sofa-rytmer.

Hvis du har tips til at ændre livsstil, så kom endelig med dem. Jeg tager i mod alle gode råd.

Læs også: Afsnit 2: Den personlige rejse fra tyk til … ikke tyk

Sådan her så jeg ud FØR, jeg holdt op med at ryge for – ja, jeg tror det er 4 år – og cirka 20 kilo siden nu.

For dig, som ikke har lyst til at følge med i en livsstilsændring, men bare gerne vil have rejsetips – så husk, at du stadig kan finde masser af gode tips og guides på bloggen i de mange andre kategorier. God lørdag derude!


Læs også: 9 skønne butikker i Malmø med ting til din bolig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *