Aqua Dome, du kan besøge, når du er på ski i ötztal

Luksusoplevelser når du holder fri fra ski i Ötztal

Ötztal er en af danskernes favoritter, når det gælder skiferier. BIG 3 alias de tre bjerge, Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwarze Schneide er populære blandt skiløbere og skiturister, som kan tage turen på alle tre bjerge i løbet af fire timer – 50 km. skiløb i verdens smukkeste natur. 

Men egnen har så meget andet end skipister, og til dem, der kommer udenfor skisæsonen eller blot har lyst til at holde en eller to dages pause fra pisten, er der masser af oplevelser. Jeg har været der, og som den skinovice jeg er, foretrak jeg at se alt det, der ikke indebar, at der var ski på fødderne, imens mine rejseledsagere susede ned ad pisterne under den klare, blå himmel.

Spaoplevelse af de helt store

Nede i en dal omgivet af bjerge ved byen Längenfeld ligger Aqua Dome SPA (Se foto øverst), og det var først, da jeg trådte ind i den smukke reception, at det gik op for mig, hvor skønt det hotel egentlig er. Vi havde tre timer til at afprøve spaens herligheder, og jeg siger det med det samme: Tre timer er kort tid, for der er utrolig mange muligheder.

Jeg ilede straks ind i omklædningsrummet og skiftede til badetøj, for mit mål var de varme pools udenfor. Godt nok lå sneen tæt i hele landskabet, men iklædt en af hotellets tykke badekåber, og med et hurtigt hop ud af den og ned i den øverste pool, skyllede varmen igennem mig. En varme, der dels skyldtes det kropstemperede vand, dels følelsen af dyb lykke ved at flyde rundt uden ret meget tøj og beundre de sneklædte alpetinder.

Der er både en saltvandspool og pools med vand fra termiske kilder, men saltvandspoolen er klart den bedste. Det mindede mig faktisk om at bade i Det Døde Hav.

Modvilligt forlod jeg dette paradis for at undersøge spaområdet… med en hvis bæven. Halvdelen af welness-området er nemlig forbudt for påklædte, da østerigere har et mere naturligt forhold til nøgenhed end os. Det er normalt at sidde mænd og kvinder i saunaen uden en trevl på, og hotellet har sågar en pool til folk, der ønsker at bade nøgne.

Kunne jeg virkelig det? I begyndelsen tænkte jeg, at jeg ville holde mig til de påklædtes land, men meget hurtigt fik jeg lyst til at prøve denne indretning her:

Mineralbad i Aqua Dom Spa i Ötztal

Så af med det våde badetøj og på med… ingenting. Og så sad jeg der og svedte med en blandet flok, imens dampen gjorde scenariet lettere magisk. Forinden havde jeg grattet mig selv ind i en peelingmasse, som jeg dovent masserede ind i huden af og til, indtil jeg fik nok og gik ud og brusede det af. Derefter højdepunktet: At ligge sig op i en redeformet hængekøje i et rum med en krystalvæg og blid musik. Jeg er ikke god til at slappe fuldstændig af, men her havde jeg ikke lyst til at rejse mig igen! Lækkert og blidt føltes det.

Der er mange tilsvarende oplevelser på hotellet, som har et kvadratmetertal på 50.000, så jeg vil styre mig mine lovprisninger. Men tjek det selv ud her: Aqua Dom Spa. Du kan både bruge spaen som en-dages gæst eller bo på hotellet.

James Bonds restaurant

Et andet must see i Ötztal er Ice Q Bar på toppen af bjerget Gaislachkogl. Det er her en af scenerne i den nyeste James Bond-film ‘Spectre’ blev optaget, og maden såvel som udsigten og arkitekturen er enestående. Du kan læse om det i et af mine tidligere indlæg: Ice Q Bar: På sporet af James Bond.

Ice Q i Tyrol, location fra James Bond film, som kan ses, når du er på ski i ötztal

En verden af krystaller

De fleste kender Swarovski krystaller, men hvor mange har hørt om Swarovski Kristallwelten (Krystalverden) ved Wattens nær Innsbruck? Ikke jeg, før jeg besøgte stedet. Men jeg blev meget betaget under besøget. I første omgang virker det lidt kedeligt. Den store park med forskellige skulpturer og en skov af futuristiske træer med små glimtende krystaller er ikke det vilde sus. 

Swarovski Kristallwelten outside in the park

Men når man træder ind i selve museet, der ligger undseeligt under en stor græshøj, opstår eventyret: Det ene rum efter det andet med kunstværker, der på den ene eller anden måde inkluderer krystaller. Et rum er en stor kunstinstallation med absurde marionetter i menneskestørrelse, et andet er et stort kalejdoskop, hvor man selv står i midten og ser farver og former skifte samt figurer blive synlige for at blive usynlige igen, det tredje er en stor skærm med operasangeren iført en kåbe af krystaller, som synger. Foran hende svæver en gigantisk glaskrystal. Og så er der det runde rum med togbane samt det mørke rum med berømte bygninger lavet af krystal… ja, jeg kunne blive ved!

Swarovski Kristallwelten Krystalmoske

Swarovski Kristallwelten Kunstværk i museet

Til adrenalinjunkies

Area47 har godt nok kun åbent fra slutningen af april til begyndelsen af oktober, men det skal alligevel nævnes – til dem, der besøger Ötztal om sommeren. Det er et område med læssevis af actionpacked aktiviteter fra river rafting til svævebaner, forhindringsbaner og klatring. En oplagt familieaktivitet for familier, der ikke er bange for at udfordre hinanden og prøve grænser af.

Alt det der med sne

Udover skiløb er der et væld af aktiviteter i sneen. Der er for eksempel organiserede vandreture med snesko på, isklatring (!), skøjteløb, sneplovede vinterløbebaner, snowbording, kælketure, curlingbaner o.s.v.

Ski i Ötztal, Østrig

Udgangspunktet for at stå på ski i Ötztal kan passende være i den lille, hyggelige by Sölden, som ligger tæt på BIG 3. Jeg boede på Das Central Hotel, og var toptilfreds, men der er mange muligheder både for skihytter og hoteller. Se mere om byen her: Sölden.com.

Se også Lones indlæg om hendes begyndertur på ski i Østrig: Skiferie i Østrig for begyndere og 3 praktiske tips til skiferien i Østrig.

Tekst og fotos af Karen Seneca. Foto af Ice Q Bar og skiløber: Ötztal Tourismus. Rejseblokken var inviteret af Ötztal Tourismus og Østrigs Turistbureau

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *