Canada: Mad der får tænderne til at løbe i vand

Min mor er fra Canada, og hver gang vi er i Quebec, har vi ikke en liste over ting vi skal se, men derimod ting vi skal spise! 

Quebec adskiller sig fra de resterende canadiske provinser via dens “French Connection”.  Det afspejler sig også i maden, da der er et mere europæisk touch over udvalget i forhold til resten af den mad, man får i Canada. Således er der flere retter, som er meget typiske for egnen, som vi ikke kan komme udenom. Det er mad, der får tænderne til at løbe i vand.

Hvis man befinder sig i den lille hyggelige flække Ste-Anne-de-Bellevue, skal man forbi den lækre fiskerestaurant Peter’s Cape Cod, som ligger lige nede ved vandet, med en fantastisk terrasse med udsigt over vandet. Her er min favorit så absolut deres Fish’n’chips som kommer med dagens suppe til forret. Frisk fisk med French Fries og så stor en portion, at man har mere end svært ved at spise op. Disse herligheder får man til kun $15 til frokost. Resten af menukortet er tillige særdeles fristende med forskellige fiskeretter, både på kul, i suppe, i salat, you name it!

Peter’s, som den bare bliver kaldt i folkemunde, er absolut et besøg værd, og vi sikrer os, at hver ferie i Montreal har mindst et besøg reserveret på Peter’s.

Mørt og lækkert efter jødisk tradition

Når vi ikke spiser på Peter’s, så er vi altid på jagt efter Montreal’s bedste smoked meat og Poutine. Førstnævnte stammer fra det jødiske kvarter, som har spredt sig som ringe i vandet over hele Montreal. Den klassiske smoked meat er i dens udseende ikke meget at råbe hurra for. Den består af en sandwich-trekant som er fyldt (og jeg mener fyldt på den groteske måde!) med smoked meat, som er mørt og lækkert røget oksekød. Dernæst serveres den altid med en pickle, lidt “grønt” skal der jo være, og som regel får du da også lige en bunke fries med i købet.

Hvis du ikke er en kødelsker, skal du nok ikke sætte tænderne i dette vidunder af et måltid. Den bedste, der fås i Montreal er hos Smoke Meat Pete (283, 1st ave. Ile Perrot, QC), som udover lækre variationer over temaet smoked meat også har særdeles gunstige priser ($10-$15). Smoke Meat Pete er, indtil videre, vores favorit smoked meat sted.

Ærkemontrealsk mad

Efter vi har krydset smoked meat af som “done”, går jagten ind på Poutine! Denne ret er så “ÆRKE-Montrealsk” som det kan blive. Her får du i den klassiske version ingen kød (men efter en omgang smoked meat har du heller ikke brug for det de næste 14 dage) og hvis du har dine blodårer kær, skal du måske holde dig fra denne ret. MEN: den er et absolut must på mine ture til Montreal, og den har nok lige så mange lovers som haters.

Her er årsagen: Som så mange andre retter fra “over there” består den af en velvoksen portion fries, cheese curds (små blokke af ost) og gravy(!) som lige formår at smelte osten en smule. Umiddelbart lyder denne kombination noget ussel, men kombinationen af disse ingredienser vækker altid stor jubel hos mig.

Først shopping så fries med ost

Den bedste Poutine (og dette er ligeså svært at diskutere med de indfødte som hvis man diskuterede religion) har jeg indtil nu fundet hos indkøbsgiganten Costco. Efter en omgang hard core shopping i overdimensionelle størrelser er der ikke noget bedre, end at sætte sig på de røde plasticsæder ved indgangen og smovse i Poutine. Denne herlighed fås for kun $4, og med mulighed for refill soda kan man sagtens forstå hvorfor “everything is so much bigger” derovre!

Faktisk kunne jeg blive ved med min “to eat” liste, men jeg bliver bare så pokkers sulten…

Læs mere

Du kan læse om en fantastisk trekkingtur i Canada her: Vandretur i et af Canadas mest betagende naturområder.

Af Marianne Pedersen

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *