Foto af Yuacatanhalvøen i Mexico

Mexico: Dykning under junglen på Yucatan

Fisk uden øjne, vandoverfladen erstattet af klippelåg og junglerødder. Hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige, så tag på dykkerferie i den mexicanske jungle.

Hele den østlige den af Mexico, kendt som Yucatanhalvøen, er eroderet i undergrunden på grund af århundredes tropisk regn og vulkanudbrud. Halvøen består derfor af et imponerende net af oversvømmede tunnelsystemer. Nogle steder er loftet/junglebunden styrtet ned, og har skabt vandhullerne, som hedder cenoter. Man har allerede opdaget tusindvis af disse cenoter, og det er – ikke uden grund – en ekstremt populær dykkerdestination.

Og det kan slet ikke understreges nok, hvor fedt det er!

Jungledrama

Du står midt i en jungle. Er ved at tage våddragt på og iltflasken på ryggen. Det er meget varmt, og myggene sværmer sultent rundt om dig. Tanken om at blive omsluttet at køligt vand er mere tillokkende end nogensinde.

Finder et vandhul. Midt mellem junglens træer, blade og lyde. Tænker: hvad mon der gemmer sig dernede… Synker en klump. Hopper i.

Fisk uden øjne

Til en verden, der på alle måder er anderledes, ufatteligt smuk og med garanti noget, du vil huske resten af livet. De første ti meter vand er ferskvand og derefter bliver det til saltvand. Der er naturligvis ikke samme røre i vandet, som der er i havet, så derfor er sigtbarheden helt uforlignelig. Du vil møde underlige fisk uden øjne – dem har man jo ikke rigtig brug for, når man lever under i det dybe mørke.

Hele tiden mens du svømmer afsted, er man meget bevidst om, at ‘der er låg på’ med rødder fra junglen ovenover. Der er ikke lige umiddelbart en vandoverflade, man kan søge tilflugt ud af, hvis noget går galt. Det er en af de ubetinget bedste, men men også mest underlige dykkeroplevelser, jeg nogensinde har haft. Men bestemt anbefalelsesværdigt!

Svøm med hvalhajer

Du kan læse mere om Yucatan her: Yucatan Today. Eller i artiklen: Hola og velkommen til paradisøen. Og hvis du alligevel skal afsted til (eller under) Mexico, så kan du lige så godt planlægge turen i juli eller august. I de to måneder bliver havet ud for den mexicanske østkyst nemlig fyldt op med hvalhajer, som man passende kan tage en sig svømmetur med.

Men det er en helt anden historie.

Læs også

Inspiration til Mexicos ferieparadis Yucatanhalvøen

Stig Ellings rejsetips til Mexico

Israel: Snorkler med delfiner

Sejltur i Kroatien blandt delfiner

Af Kathrine Hesner, Malaga

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *