Vikinger på Moesgaard

Mjød, vikinger og masser af aktiviteter på Moesgaard

Vikingerne indtog Aarhus for 41 år siden. Det er næsten 1000 år siden, at vikingetiden endte, men i 1977 blev stranden ved Moesgaard Museum igen erobret af vikinger – og det har den været lige siden. Godt nok kun en enkelt uge om året, men hvilken uge!

I uge 30 kommer der nemlig vikinger fra 15 forskellige lande for at deltage i Danmarks største og ældste vikingetræf. Godt 600 ægte vikinger sammen med deres familier og et rytteri med over 60 heste ankommer først på ugen for at bygge en vikingeby op fra bunden med teltlejr og markedsplads. I weekenden den 27. og 28. juli er hele herligheden åben for gæster.

“På et museum kan du beundre et pragtfuldt sværds udsmykning og perfekte balance, men på vikingetræffet kan man se smeden fremstille det, kjolerne blive vævet og træskålene drejet. Her udspiller fortiden sig foran ens øjne – ikke i en bog eller bag sikkerhedsglas”, fortæller Sara Heil Jensen, der er arkæolog og leder af Vikingetræffet.

Moesgaard vikingetræf

 

Highlights for mange af gæsterne vil være kampscenerne, der udspiller sig kl. 12 og kl. 15 begge dage. Her vil to hære mødes og slås til sidste mand. Bogstavelig talt. Kampen vil ende med, at der til sidst kun er to kæmpende vikingekrigere tilbage og her vil publikum kunne heppe på deres favorit.

Vikingerne var gode handelsfolk. De rejste ud i verden og kom hjem med varer, som ikke før var set i Danmark. Så naturligvis vil der være masser af handelsboder, 70 i alt. Her vil man blandt andet kunne skyde med bue og pil, købe vikingemad, se et ægte sværd blive smedet og købe alt fra trævarer og smykker til keramik og knive.

Ingen viking uden mjød! Både deltagerne og gæsterne kan slukke tørsten i Mjødbaren, hvor der vil være alle 30 forskellige varianter fra den perlende friske til den søde og mere tunge mjød. Mjød bliver lavet af honning, vand og gær, som tilsættes diverse frugter, krydderier og humle alt efter smag.

moesgaard-vikingetraef-laederbodsc

Praktisk info

Åbningstider: Lørdag og søndag den 28. og 29. juli, begge dage kl. 10-17.

Sted: Moesgaard Strand.

Pris: 140 kr. for voksne, 110 kr. for studerende og gratis adgang for børn.

Hjemmeside: Vikingetræf på Moesgaard Strand

Af Karen Seneca. Fotos: Medieafdelingen – Moesgaard Museum.

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *