montjuïc-bjerget

Barcelona: Tips til en dag på Montjuïc-bjerget

 
Montjuïc-bjerget giver en enestående udsigt over Barcelona. Men det er ikke den eneste grund til, at du skal tage derop. Der er nemlig interessante ting at se og foretage sig deroppe. Her er Rejseblokkens forslag til en dag på Montjuïc-bjerget:

Sådan kommer du op

Du kan tage en af byens officielle turistbusser, Barcelona Bus Touristic, som har tre forskellige ruter, hvoraf den ene fører dig op på Montjuïc. Busserne er Hop On Off. Det betyder, at de stopper ved berømte sights, så du kan vælge at stå af og opleve diverse steder for derefter at hoppe på den næste turistbus.

Den røde rute fører dig bl.a. til Montjuïc-bjerget. Busserne kører med 5 til 25 minutters mellemrum afhængigt af sæsonen, og der er stoppesteder over hele Barcelona. Link: Barcelona bus.

Sjoveste måde at komme op på Montjuïc-bjerget er at tage kabelbanen fra Telefèric de Montjuic. Her lander du direkte ved slottet. Pris retur voksne: 10.80, enkeltbillet: 7.50, børnebilletter: 7.80 retur, 5.80 for en enkelt, børn under fire er gratis.

Det skal du se

OL-byen: Der var Olympiade i Barcelona i ’92, og du kan opleve det ? dengang ? nybyggede idrætsstadion, gå tur blandt de pompøse søjler og besøge OL-museet ‘Museu Olímpic i de l’Esport’. Det er et især et museum for sportsinteresserede, men mange af aktiviteterne er interaktive, så børn vil nyde det uanset deres interesser. De kan for eksempel løbe om kap med Carl Lewis. Link: Museuolimpicbcn.cat

Miro-museet: Miro var en af Spaniens store, surrealistiske malere. Hans ?børnetegninger? er kendt verden over, og på museet kan du både se hans kunstværker samt mange andre spanske kunstneres værker. Selve bygningen prisbelønnet og et kunstværk i sig selv.

Slottet: Museu Nacional d´Art de Catalunya er Nationalmuseet, som bl.a. har en imponerende samling af kunst – fra den kristne middelalder til 1900-tallets store, spanske kunstnere.

Springvand med lys og lyd: Nationalmuseet Museu Nacional d´Art de Catalunya ligger som nævnt også på Montjuïc-bjerget, men foran museet der noget, som vil henrykke børn langt mere end et museum: Det magiske springvand Font Màgica. Fra torsdag til og med søndag aften 1. maj til september kan man opleve et vandshow med lys, lyd og millioner af liter vand ved springvandet. Superflot!

Frilandsmuseum: Aarhus har Den Gamle By, Brede har Frilandsmuseet og Montjuïc-bjerget har Den spanske landsby Poble Espanyol. Alle husene er kopier af gamle spanske bygninger, og her er hyggeligt at gå rundt og snuse til værkstederne, ose i butikkerne og hygge i cafeerne.

Læs også:

Guide til tre dejlige dage i Barcelona

Anmeldelse – fantastiske spisesteder i Barcelona

10 favoritter i Madrid

Af Karen Seneca

 

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Barcelona: Tips til en dag på Montjuïc-bjerget

  1. Dejlig beskrivelse af Montjuic – Et fantastisk sted med en betagende udsigt og masse af muligheder for gode oplevelse og evt for en lille pic-nic. Et alternativ til Montjuic hvad angår udsigt – Kunne være en tur til Park Güell eller Bunker på Carmel bjerget herfra er der også en prangende udsigt over byen med Middelhavet i det fjerne. Bunker er gratis adgang men Park Güell skal man købe billet for adgang – (til én del af parken) Det er generelt en god ide at få booket billetterne inden afrejse – da der er lang billet kø ved byens attraktioner – Tag evt et kig på denne side http://visitwithticket.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *