Tænk, at Negev ørkenen er så smuk

Jeg sidder på en terrasse foran mit hotelværelse i Negev ørkenen i det nordlige Israel. Foran mig breder der sig et månelandskab, som sagtens kunne bruges til at optage science fiction-film. Der mangler lige et par hoppende mænd i rumdragter, og så ville jeg tro, at jeg sad og så på den amerikanske månelanding.

Men dette er et stanghamrende lækkert hotel, Beresheet, i ørkenen – ca. to timers køretur fra Tel Aviv og en halv time fra Ein Avdat National Park. Et stykke af Israel, som er meget synd at gå glip af, når man rejser til landet. Men som mange ikke når at opleve, fordi der er så meget at opleve i Israel, hvor især verdens mest kendte by Jerusalem og badebyen Eilat trækker.

Oase i ørkenen

Negev ørkenen skifter farver og former, alt efter hvor du er. Heroppe mod nord er den leret, nærmest rød med formationer og kratere.  Og midt i det golde landskab ligger en oase: Avdat National Park, som er betagende smuk: Smeltevand løber i et vandfald ned fra bjergene og samler sig i en kølig flod, de store klipper ligner noget, der er formet af en billedhugger, og den blå himmel indrammer landskabet. Her er fantastisk at gå rundt, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har sagt ‘Wauw’ i dag…

Læs også: På Masada vækkes historien til live

En ting er det fascinerende landskab, som er dannet gennem millioner af år. En anden ting dyrene, som lever her: Stenbukke med imponerende horn græsser langs floden, hvis man da kan kalde de stikkende planter for ‘græs’. De er ikke specielt sky, så hvis man er stille og går langsomt, er det muligt at komme ret tæt på dem. Og kønne er de! Men kig godt efter: Deres farve glider ind i landskabet, så øjnene skal lige vænne sig til at spotte dem. Når først man har fået øje på en, er det til gengæld let at få øje på dem, for de er alle steder.

Jeg vil lade billederne tale for sig selv, og så vil jeg i øvrigt glæde mig til solopgangen over ørkenen i morgen tidlig. Mon ikke, at det er flot med ‘solopgang over månen’?

Rejseblokken var inviteret af Den Israelske Stats Turistbureau. Af Karen Seneca

 

Flod

 

 

Nationalparken Avdat

 

Ørkenen

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *