Rakel i New York

New York: Indtag byen til fods

New York er en stor by, og kan være utrolig overvældende at ankomme til. Det er i sandhed byen, der aldrig sover. Jeg fandt, at den bedste måde at angribe byen på, og lære den lidt at kende, var ikke at have alt for mange planer for, hvad jeg ville se, men bare tage det hele lidt, som det kom, og tage nogle gode lange gåture i New York.

5th Avenue et dagsprojekt

Så jeg startede min første dag for enden af 5th Avenue ved Washington Square Park. Herfra gik jeg hele vejen op til Central Park for at fortsætte vejen tilbage ned af Broadway.

Det lyder umiddelbart som en masse vandren og ingen oplevelser. Men bliv ikke narret. Man får et utrolig godt overblik over byen på den måde. Bare det at gå op af 5th Avenue med alle dens lækre butikker, kaffehuse og restauranter er i sig selv et helt dagsprojekt og en kæmpe oplevelse.

Mød David Letterman

Det samme er det at ende ved starten af Central Park, sætte sig ind på The Plaza og få en lille opstrammer, så man er klar til den lange tur tilbage af Broadway.

Og Broadway er ikke mindre kedelig. Her kan man blive inspireret til at se et af de mange teaterstykker, der går, være så heldig at komme forbi en af de utallige udendørsoptagelser fra David Letterman Show for til sidst at stå på Times Square og føle, at her kender man da et eller andet.

Kulturtræf

Nu var min tur til New York meget kulinarisk inspireret, og da den som mange andre amerikanske storbyer er lidt af en smeltedigel, har man her mulighed for at prøve retter og delikatesser fra mange forskellige kulturer – og ikke kun når det gælder mad, men også som hele kvarterer på en ø, hvor man stort set kan få alt på alle tidspunkter.

Det er virkelig værd at besøge Chinatown, Little Italy, Koreatown, for ikke at glemme det mere hippieorienteret Greenwich Village, både for maden, kulturen og menneskerne.

Jeg kan også varmt anbefale at bruge en hel dag med bare at hænge ud i Central Park. Er man ikke den afslappede type, kan man jo altid slå det sammen med et visit på kunstmuseet The Met (Metropolitan Museum of Art), der mere eller mindre ligger inde i parken.

Køb en guide

New York er en stor og spændende by, der næsten kan byde på alt, hvad hjertet kan begærer. Så hvis du overvejer at rejse dertil, og normalt er den eventyrlystne rejsende uden guidebog, så gør dig alligevel den tjeneste at købe en. På den måde får du absolut mest ud af byen. Og vær forberedt på, at du ikke kan nøjes med kun et besøg!

Læs mere

New York Citys officielle side:

NYCgo.com

Læs også

Eventyrlig boligbytte på Manhattan

Solvang mere dansk end Danmark

5 fantastiske parker i New York

Af Line Tarber, København

 

Share Button

Lignende indlæg

1 thought on “New York: Indtag byen til fods

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *