Rooftop bar i New York

Oplev New York og gå i tv-seriernes fodspor

Tre legendariske tv-serier er optaget i New York. Tre serier, der har millioner af fans – iblandt dem en masse danskere. Her viser vi dig vejen til at se nogle af de berømte locations til en mindeværdig dag i tv-seriernes fodspor.

Mad Men

Mad Men med lækre Don Draper og smukke Joan P. Harris foregår i New York, men alle indendørs scener er filmet i Los Angeles. Det er alligevel en sjov tanke, at Sterling Cooper og Don Draker styrede Coopers reklamebureau fra kontorer på Madison Avenue 405. Senere blev bureauet lagt sammen til Sterling Cooper Draper Price, og det har til huse på Sixth Avenue i Time & Life-bygningen.

Hvis du vil se det hotel, Don Draper boede på, da Betty smed ham ud, skal du runde The Roosevelt Hotel, der ligger på hjørnet af Madison Avenue og East 45th Street. Uanset om du er Mad Men-fan eller ej, er det en ide at besøge hotellet. Dels er det utrolig smukt, dels er der optaget et hav af film her bl.a. Wall Street og Malcolm X.

Du kan også vælge den dyre – men sjove – løsning: En Mad Men Cocktails Experience Tour. Her handler det om reklamedrengenes barer og natklubber, og der er dresscode for at deltage. Pris: 910 kroner. Se mere her: Madmentour.com.

Friends

Endnu en udødelig tv-serie, som bliver genudsendt verden over igen og igen. Vennerne fra serien boede i bygningen på hjørnet af Grove og Bedford Streets i Greenwich Village, og hvis du kommer derud, vi ldu med garanti kunne genkende huset. Ligesom i Friends er der en café i stueetagen, men det er ikke Central Perk – alle indendørs optagelser foregik nemlig i Californien. Ja selv åbningsscenen rundt om springvandet er filmet vestpå, ikke i New York.

Sex and the City

Ja, det er flere år siden, at serien stoppede, men der er stadig mange fans derude. Og de betaler gladelig 300 kroner for at få en rundtur i Carrie og hendes veninders univers. Rundturen er med en skuespiller, som i løbet af tre en halv time fører folk SATC-fans hele 40 forskellige steder hen – fra butikker til barer og fitnesslokaler (Charlottes). Og ja, du får en Cosmopolitan, og der vil være mulighed for at svælge i cupcakes.

NB: Denne tur er for hard core-fans, som har styr på deres Sex and the City-afsnit.

Link: Onlocationtours.

Gider du ikke at sidde i en bus i over tre timer og følges med en gruppe serie-fans, kan du selv gå i de fire kvinders fodspor. På hjemmesiden Free Tours by Foot er der en gratis vandrerute, som vil bringe dig forbi nogle af de mest berømte locations.

Verdens bedste film

Nu er jeg ikke objektiv, men det er svært, når det handler om Godfather-triologien. Hvis du også elsker de tre film om Corleonefamilien, skulle du smutte til Staten Island, hvor man kan se det hus, ’Corleonerne’ boede i. Adresse: Longfellow Avenue 110.

Og skal der dyrkes en speciel scene fra Godfather 1, må det være den, hvor Vito Corleone bliver skudt. Det er på Mott Street ude foran nummer 128. Da filmen blev optaget, var kvarteret stadig en del af Little Italy, men nu er det en del af Chinatown.

Læs også: Museum over mafiaen: Besøg Godfather & Co.

Af Karen Seneca, foto: The Roosevelt Hotel NYC.

Annonce

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Oplev New York og gå i tv-seriernes fodspor

  1. Jeg var på SATC-busturen for et par år siden. Man skal være hardcore fan og have set både serien og filmene for at få mest ud af turen. Men det var en virkelig sjov tur og en fantastisk måde at komme rundt i New York på fremfor de almindelige sight-seeing ture.

    1. Det er nemlig supersjovt, og man får set andre sider af den dejlige by. Men – ja – det er nok ikke ligefrem for folk, der ikke har set serien… De kan så snuppe en anden tur, Mad Men for eks 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *