Godafoss i Nordisland frosset til is

Island er et ægte vintereventyrland

 

Nogle gange er det umuligt at få ord til at dække en oplevelse. Og netop hjemvendt fra Nordisland må jeg konstatere, at dette er en af de situationer. Følelsen af at stå ved det mægtige vandfald, Godafoss, som på denne årstid er halvt is, halvt brusende vand, er ubeskrivelig.

De vinterhvide landskaber og snedækkede lavabjerge er så smukke, at det næsten føles som et synsbedrag, og de maleriske små byer langs fjorden tager sig smukt ud i kulden.

Island har over 100 vulkaner, 30 af dem er aktive, og selv når landet er dækket af sne, kan man se lavaformationer alle steder. Billedet er fra Dimmuborgir, som udover at rumme et stort område med lavaformationer også huser Islands julenissetrolde. Nogle ondskabsfulde kræ, der er meget langt fra vores hyggelige nisser.

Islandske heste i sneen i Island.

 

Islandske heste er af en særlig hårdfør natur. Det ser koldt ud, når de står med sne på mulen, men det genererer ikke de smukke dyr, der er stærke og seje af natur.

Siglufjörður er en lille fiskerby med 1300 indbyggere. På trods af den lille størrelse har byen Europas største marine og industrielle museum, nemlig et sildemuseum. Det lyder mærkeligt, men det er det bestemt ikke. Op gennem 1900-tallet var byen domineret af sildefiskeri og forarbejdning, og hele tre store haller fortæller historien om storhedstiden, der endte brat i 1969, hvor der ikke var flere sild tilbage.

Siglufjörður, en by i Island

 

Hvis du er heldig som vi, kan du opleve glæden ved at stå på ski uden andre på pisterne end dig selv. Island har syv skiområder, men der er masser af andre vinteraktiviteter for folk, der ikke er ski-entusiaster. Læs mere om området på Visit North Icelands hjemmeside: Northiceland.is.

Af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret af Icelandair, der har daglige afgange fra Kbh. til Reykjavik. Det er muligt at købe en returbillet til under 2.000 kr. hvis du er fleksibel. Se mere her: Icelandair.dk.  

 

 Share Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “Island er et ægte vintereventyrland

  1. Læs bogen og oplev Island samtidig med. den indlevelse bogen er skrevet med smitter og løfter, så det er som om jeg selv har været der. Da jeg ikke har det, så ved jeg at det må jeg bare opleve i virkeligheden.
    Vidunderlig bog og smukke billeder. God hjemmeside også med videoklip fra øen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *