Foto af Hagia Sofia. Rejsetips til Istanbul

Øst og Vest i en og samme by: Rejsetips til Istanbul

Mineraterne kalder til bøn, mens diskorytmer blander sig i lydbilledet. En yngre kvinde opdaterer sin iPhone samtidig med, at en ældre herre sidder og læser en roman på samme bænk. Kvinder med tørklæder krydser postmoderne punkere på Istiklal Caddessi (Taksim hovedgaden). Storbyen har dybe rødder og højt til loftet. Her mødes Europa med Asien og oplevelserne står i kø.

I denne artikel med rejsetips til Istanbul kan jeg kun komme ind på nogle af dem, da det kræver en hel bog at skrive alle rejsetips, men jeg håber, at du lader dig inspirere til at besøge byen.

Med ca. 15 millioner indbyggere er Istanbul en metropol, hvor man kan opleve det meste. Rig på kultur og historie, nogle af Europas fineste shoppingcentre, eminente restauranter og en puls, der aldrig slår langsomt. Og alligevel kommer pulsen ned, når man traver en tur rundt i Sultanahmed-området med Den Blå Moske, Aya Sofia og det kæmpestore Topkapi palads som de store attraktioner.

Læs også: Guide året rundt i Alanya

Her kan man bruge mange timer og få et stort historisk tilbageblik over Istanbuls omskiftelige historie fra før Kristi fødsel. Ja, der har i over 2.600 år været by på dette sted. Byen har skiftet magthavere mange gange og overalt kan man finde eksempler på resterne af denne omskiftelige og fantastiske historie.

Rejsetips til Istanbul bør også indeholde et besøg i den historiske basar, Grand Bazaar med mere end 3.000 boder og butikker, og det egyptiske krydderimarked, som også er en enestående oplevelse. Man fatter ikke, hvor mange små butikker der er, og hvor mange mennesker der mødes der.

Skønt ved vandet

Istanbul beskrives ofte som ”Verdens mødested” eller ”Kulturens mødested”. Byen har en enestående beliggenhed lige mellem to kontinenter, Asien og Europa. Denne unikke beliggenhed gjorde Istanbul til storby langt før New York og London.

Selvom Istanbul mistede sin status som hovedstad i 1923, er den forblevet Tyrkiets økonomiske centrum, og hvis man vil se bevis for det, kan man bare besøge f.eks. Istinye Park og opleve dette enorme shoppingcenter og fornemme den enorme velstand, der er blandt byens elite.

Læs også: Tyrkisk mudder, der gør dig smuk

Istanbul er også kendt for sine broer. Hver dag krydser over 400.000 biler Bosporusbroen og Faith Sultan Mehmet broen og en tredie bro er på vej til at håndtere den enorme trafik. Det er dejligt at sejle en tur på Bosporusstrædet, og det er også skønt at sidde ved Fiskerbroen inde i byen langs Det Gyldne Horn, og nyde en kop tyrkisk te.

Et besøg på turistkontoret ved Taksim er en stor hjælp. Her kan man få udleveret et bykort, der giver et overblik over den kæmpestore by, hvis man foretrækker det i stedet for et kort på sin smartphone. Man kan med sporvogne, metro og enkelte gange taxi forholdsvis nemt komme rundt og opleve en perlerække af seværdigheder i byen, som man aldrig vil blive helt færdig med.

Istanbul tur/retur

Du kan ofte være heldig at finde returbilletter helt ned til 1.000 kr. på de forskellige søgemaskiner som Supersaver og Momondo.

Tekst og foto af Jan Ørum Vermø, redaktør på Alt om Alanya

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *