Jakob Heinel får ansigtsbehandling i Ole Henriksens Spa.

En dag i Ole Henriksens spa – velvære på Hollywood’sk

Rejseblokken har været gæst i verdens eneste Ole Henriksen-spa. Den ligger i det fashionable Sunset Plaza-område i West Hollywood, og det kan varmt anbefales til danske turister, der ønsker den ultimative luksus med et strejf af Hollywood.

Tekst og foto af Jacob Heinel Jensen

– Excuse me, siger en kvinde, da hun ved et uheld går ind i Rejseblokkens udsendte reporter i det rolige receptionsområde i Ole Henriksens spa.

Denne journalist vender sig om og siger ‘No problem’, og først da falder ti-øren: Det er ikke bare hvilken som helst kvinde; det er Lisa Kudrow, som de fleste mennesker i hele verden kender som Phoebe Buffay, fra 1990’er hittet ”Friends”.  Kudrow, i dag 53 år gammel, var inde og ”blive ordnet” hos Ole på denne ganske almindelige fredag i Los Angeles. Hun er stamkunde, og hver måned kommer hun ind og modtager den såkaldte red carpet-ansigtsbehandling.

Og sådan er livet her i spaen, der i årtier har været en favorit blandt allermest kendte stjerner, som alle bor en spytklat herfra oppe i Hollywoods mondæne bakker. Og du kan stadig møde hr. Henriksen på trods af, at han for flere år siden solgt spaen til den kyndige Vance Michael Soto, som stadig har Ole tilknyttet som en slags ekspertkonsulent. Vance blev trænet af cremekongen himself for knap 10 år siden, så han ved, hvad det handler om.

Facade på Ole Henriksens spa

 

Henriksen, 66, åbnede Ole Henriksen Face & Body Spa i slutningen af 1970’erne, og efter flere års kamp mod det etablerede parnas af snobbede kvinder, der ikke mente, at mænd havde noget at gøre i hudplejebranchen, slog han endeligt igennem.

Det skete, efter avisen Los Angeles Times kørte en historie om, at hans skandinaviske tilgang til hudpleje i den grad virkede. Ole blev den amerikanske presses darling, og han viste sig frem i Oprah Winfreys talkshow og på utallige andre platforme. En stjerne var født.

Senere blev der så meget bud efter Ole, at han investerede meget af sin tid i produktudviklingen. Samtidig sørgede han for at uddanne sit personale, så alle var sikret den ultimative spa-oplevelse. Disse krav har Vance Michael Soto taget med videre, og spa-oplevelsen er stadig på samme, høje niveau, som den var, da Ole styrede slagets gang på Sunset Plaza.

Portræt af Danny i Ole Henriksens spa
Danny er en erfaren behandler i spaen.

 

– Spaen er en integreret del af Ole Henriksen-brandet, som firmaet bag (LVMH, Paris), står bag. Derfor kommer de også ofte på besøg. Spaen fungerer også som et slags ressource-center for hele brandet. Det er et slags ægteskab mellem os her og dem i firmaet i San Francisco, siger Vance Soto.

Siden han overtog spaen i 2011, har han investeret i mange fornyelser. Han har indkøbt dyrt europæisk udstyr, så de altid er helt med på noderne. Det er vigtigt, for man kan næsten sige sig selv, at spa-branchen er ekstremt konkurrencepræget netop her i Hollywood. Her kan man ikke sove i timen – så er man færdig.

– Ole Henriksen har altid været en pioner inden for hudpleje, så det føltes naturligt, da jeg udvidede vores repertoire med nye maskiner og behandlinger, siger Vance Soto.

Har du grænser for, hvad I skal kunne tilbyde? Kan det blive for meget?

– Det er meget vigtigt at følge med tiden, men min grænse går ved at tilbyde behandlinger, der kræver læger. Så går vi uden for vores fag, og det skal vi ikke. Vi skal være de bedste inden for hudpleje, og vi skal være ærlige, men også realistiske omkring resultaterne, siger Vance Soto.

Rejseblokken har lade sig behandle på Ole Henriksens spa en tilfældig dag i maj:

1: Soak med champagne og badekar

Fra receptionen bliver jeg ført ind til et omklædningsrum, hvor man både kan bade privat samt tage for sig af Ole Henriksens mange produkter ad libitum. Jeg har lige været i bad, så jeg ifører mig i stedet den klassiske, hvide Ole Henriksen-badekåbe og går ind i et lokale, der er lyst op af utallige stearinlys, der sidder mejslet ind i bagvæggen, som små hyggelige ildkugler.

Et lækkert, stort badekar bobler allerede og dufter friskt af lavendel og eukalyptus og på kanten af karret står et glas gratis champagne i et massivt sølvglas. Tonen er slået af. Vi skal forkæles. Rolig musik sørger for, at vi kommer helt ned i gear, og efter 15 minutter er vores hud babyblød, og det er på tide at sige farvel til lokalet.

2: The Princess Treatment

Fra luksus alene til luksus med behandleren Danny, som har hele syv års erfaring hos Ole. Danny er en rigtig mand, bredskuldret, med store næver, og man fornemmer virkelig, at han skal på arbejde, da han gør vores andet behandlingsrum klar.

– Det er en behandling, vi har lavet som virkelig skal forkæle. Vi kalder den ”The Princess Treatment”, fordi den er inspireret af den luksus man forbinder med adelige og kongelige. Specielt Kleopatra, siger Vance Soto.

Kleopatra er kendt som en af de første kvinder i historien, som man ved brugte aleverdens naturlige ekstrakter for at fremme sin egen skønhed.

Jeg lader mig desuden fortælle, at både talkshow-værten, Ellen DeGeneres og skuespilleren, Kate Beckinsdale, er store fans af netop denne behandling. Lækkert!

Jeg får besked på, at ligge mig ned på briksen. Først på ryggen, hvorefter Danny tænder for vandet, som begynder at fylde et slags dug over mig. Jeg kan mærke, at det behagelige, lune vand drypper ned, langsomt. Danny spørger, om jeg er klar, og det er jeg. Pludselig vælter vandet ned fra oven som en et slags tropisk regnskyl. Det føles fornyende og friskt!

 

Danny kommer tilbage ind i rummet, og begynder at massere mig med Ole Henriksens populære skrubbecreme, ”Ruff ’N’ Buff”. Vi får både en tur på forsiden og bagsiden, og efterfølgende bliver jeg smurt ind i honning fra top til tå. Det er klistret, men det er det føles varmt og behageligt.

– Honning er en fantastisk vedvarende naturlig kilde af fugt, forklarer Danny, mens han smører mig ind.

I ansigtet får jeg også blendede agurker, så øjne-området også får rigelig fugt, mens jeg nyder honningens virke.

For et par år siden, lejede USA’s honningforening faktisk Ole Henriksens spa for at alle medarbejdere i bestyrelsen kunne se og mærke honningens naturlige fordele ved hudpleje. De var imponerede over at opdage, at spaen brugte honning i sin helt naturlige form.

Nu kommer behandlingens absolutte højpunkt. Med det tykke lag honning overalt på huden, bliver jeg pakket ind i sølvpapir, og jeg føler mig som en slags sushirulle. Det føles varmt og meget, meget behageligt. Danny forlader lokalet lidt, og jeg ligger og lytter til rolig musik, mens honningen virker.

Efterfølgende er det tid til at tage bad, og jeg vasker alt honningen af. Behandlingen er slut, og min hud – fra top til tå – har ikke føltes blødere, siden jeg i sommeren 2009 var ved Dødehavet i Israel. Jeg føler mig helt som ny!

3. Ansigtsbehandling med damp og olier

Nu kommer vi til det, der i princippet er Ole Henriksens flagskib: Ansigtsbehandlingen. For 40 år siden stod en ung Ole Henriksen i køkkenet derhjemme og miksede produkter, hvorefter han spændte dem bag på sin cykel for at køre ned i sit sparsomme behandlingslokale på Camden Drive i Beverly Hills. I 2017 bliver cremerne stadig efterset og godkendt af Ole, men produktionen er naturligvis automatiseret, så de kan nå ud til alle fans i hele verden.

Oles firma har stadig ekstremt høje krav til produkterne, og de blive altid funktionstestet. Med andre ord: Når der står noget på Ole Henriksen produkt, er det ikke bare tom luft: Det virker, og gør det ikke, så bliver produktet simpelthen ændret eller skrottet. Det er ikke magi, det er natur og kemi, for at sige det på en lidt kreativ måde.

I behandlingslokalet møder vi Gary, som har været en del af Ole Henriksens team siden 2010. Han ved, hvad han laver. Det første, han altid går i gang med er en hudanalyse for at fastslå, hvad jeg har brug for. Det er – som sædvanlig for mig – fugt.

Jeg har tør hud, og specielt her i det sydcaliforniske forår, hvor sommerens lidt mere fugtige lufttype, endnu ikke har sat ind. Luftfugtigheden i Los Angeles er altid knastør, specielt når de hede Santa Ana-vinde blæser. Det gør de denne fredag, men der er råd forude.

Gary starter med damp for at tilføje huden fugt, for som han siger, så er ”huden ekstremt tør”.

– Den mangler akut fugt, så det er det første, jeg vil koncentrere mig om, siger Gary, mens han fugter min ørkenramte hud.

Et af Ole Henriksens ekspertiseområder er, at personalet altid blanderne produkterne direkte ind i behandlingsrummet, så de er skræddersyet til den enkelte. Der bruges kun OH-produkter, men behandlerne kan selv tilsætte æteriske olier, så de bliver helt fine-tunet til brug hver gang.

Produkter fra Ole Henriksen

 

Jeg har mange yndlingsprodukter fra Ole Henriksen. Truth Serum Collagen Booster, som tilføjer huden et ordentligt skud C-vitamin. Min yndlingscreme til dagsbrug er Truth Revealed Super Creme SPF 15 – det er altid vigtigt at bruge solcreme om sommeren, og denne er bredspektret. Den er også drøj, og den holder hele dagen.

Om natten er jeg vild med Invigorating Night Treatment Gel, som er det eneste serum på markedet, der indeholder de cellefornyende Alpha Hydroxy Acids i en 20 pct. koncentration. Det er et sublimt og stærkt produkt, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at du – efter blot en nat med produktet – kan se en mærkbar forskel på huden. Hudorme forsvinder på rekordtid. Hvis jeg skulle tage to OH-produkter med på en øde ø, så ville det være denne samt Truth Revealed Super Creme.

Gary sørger for at blande mine yndlingsprodukter sammen, og så får jeg ellers rigelige mængder af produkterne lag på lag.

Til sidst får jeg en afslappede maske på, og jeg får lov at ligge helt musestille, mens jeg lytter til rolig musik. Jeg falder næsten i søvn, og det er svært at forestille sig, at tusinder og atter tusinder af biler og millioner af mennesker vælter rundt i den kæmpestore smeltedigel, Los Angeles er. Her inde på Ole Henriksens spa, er der altid roligt, og alle mennesker har brug for at pusterum i en travl hverdag.

Læs også

Rejseblokkens interview med Ole Henriksen, hvor han fortæller om sine bedste rejser, sjoveste oplevelser og yndlingsferiemål: 5 hurtige.

PROMOTION

Hvis du er så heldig at være på ferie i Los Angeles, denne sommer, så kan du hente rabat hos Ole med Rejseblokken. Hvis du siger, at du har læst denne artikel og er besøgende fra Oles hjemland, så får du BÅDE HELT GRATIS SOAK (punkt 1 ovenstående) SAMT CHAMPAGNE, når du besøger Oles spa.

Og husk, at der er behandlinger, så alle kan være med. Den billigste ansigtsbehandling starter ved 800 kr. Book via e-mail her: spa@olehenriksenspa.com.

Share Button

Lignende indlæg

4 thoughts on “En dag i Ole Henriksens spa – velvære på Hollywood’sk

 1. Hejsa

  Ved godt det er et ældre indlæg.
  Men kan i mon hjælpe med hvordan man kan booke en tid hjemmefra – eller om det er muligt at komme ind fra gaden og få en tid ?

  Kh Carina

 2. Kære rejseblokken

  Tak for en spændende artikel 🙂

  Min mand og jeg er faktisk så super heldige at skulle på bryllupsrejse i september og LA bliver det første sted der skal besøges, så denne promotion skal da helt sikkert bruges, når vi besøger hans spa. MEN er det jer man skal oplyse dette og så får man en coupon, er det ved bestilling på spa’en hjemmeside eller er det noget man oplyser i receptionen ved ankomst?

  Varme sommerhilsner
  Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *