Foto af sejltur blandt alligatorerne i florida

På flodtur blandt alligatorerne i Florida

En flodtur blandt alligatorerne i Florida er næsten et lige så stort must for en turist i Florida som Disney World og Key West. Jeg har taget turen på en luftpudebåd et par gange hos David og Judy, der ejer Midway Airboat Rides nær byen med det forunderlige navn Christmas, og jeg er ikke blevet skuffet.

Parret ejer et kæmpe naturområde en halv time fra Orlando, hvor alligatorerne flyder af sted i vandet og kongeørnene svæver i luften. Og deres kaptajner, som også er guides, har et enestående overblik over området. De ved præcis, hvornår de skal stoppe motoren og blot flyde af sted, så vi får alligatorerne helt tæt på. Samtidig har de en enorm viden om de dyr, der holder til i og ved floden.

Alligatorerne i Florida kan ses ved Midway
Alligator, der gemmer sig, men der er mange derude på Midway.

 

Alligatorerne kan være søde

Informationerne får man i hørebøffer, for bådene larmer som bare fanden. Heldigvis er der mikrofoner tilknyttet hørebøfferne, så man kan stille spørgsmål til guiden undervejs eller kommentere det, man ser. Men kun hvis kommentarerne ikke er private, da de kan høres af alle ombord på båden.

Første gang jeg var ombord, var vi endda heldige at se en masse små alligatorbabyer kravle omkring i mangoven. Faktisk et nuttet dyr, når det kun er 25 cm. Vi så også store, langbenede edderkopper, som hang i deres overdimensionerede spindelvæv, amerikanske ørne, dovne skildpadder, hejrer, der hurtigt fløj ned og hapsede fisk i vandet ved siden af os og meget, meget andet.

Grisen Pork Chop i Florida
Grisen Pork Chop tager i mod på Midway Airboat.

Et fedt svin

En del af attraktionen er også parrets samling af dovne slanger i glasterrarier og så er der Pork Chop, parrets yderst velnærede gris, som er helt tam, og hellere end gerne modtager kæl og godbidder efter sejlturen.

Mange synes også, at det er sjovt at få taget et foto med dem selv og en lille alligator, som bor i et lille brøndlignende svømmebassin på stedet, men der står jeg af, for jeg bryder mig i det hele taget ikke om, at dyr holdes fanget for at blive brugt som fotomodeller.

 

Midway Airboats

Åbningstider: Kl. 9 til det bliver mørkt.

Læs også

I Disney Worlds parker bliver vi alle som børn

Papegøjetur i Amazonas

USA: Fange for en dag på Alcatraz

Af Karen Seneca

Flodtur på Midway Airboat

 

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *