Tag på tour til USAs præsidenters biblioteker

 

Se også

Besøg steder fra 12 Years a Slave

Californiens virkelig vilde vest

 

Herbert Hoover er ikke den mest kendte af USAs præsidenter, men han var den første, som grundlagde et bibliotek og et museum over sin præsidenttid fra 1929 til 1933. Siden har de afgåede præsidenter fået deres eget bibliotek i hver sin hjemstat – lige fra Bush’ernes Texas til Bill Clintons Arkansas. Obamas er på vej, og det ligger naturligvis i Chicago.

Det er muligt at cruise rundt og opleve USAs præsidenters biblioteker, selvom det er en lang tur fra stat til stat. Men så kan man udvælge sine favoritter for eksempel Ronald Reagans i Californien, John F Kennedys i Massachusetts eller vores personlige yndlingspræsident Bill Clinton, hvis bibliotek befinder sig i hans hjemby Little Rock i Arkansas.

Besøg Air Force One

Udgangspunktet for disse biblioteker er arkiverne over de forskellige præsidenters embedsperiode, men for gæster handler det om at suge til sig på selve museet: En naturlig kopi af Det Ovale Kontor i Clintons Presidential Center, Arkansas, et besøg i Reagans Air Force One, Californien, eller i Texas: Et kig på de 43.000 gaver George W Bush og hans kone Laura modtog fra alverdens lande, da de boede i Det Hvide Hus.

Selv den afsatte præsident Nixon har et museum over sin præsidentperiode. Det ligger på den grund, hvor han er vokset op i Californien, kun et kvarters kørsel fra Disneyland: Nixon Presidential Library.

Hver for sig er de ikke kun et monument og et museum over den pågældende præsident, men et stykke amerikansk historie og dermed også en del af verdenshistorien.

Det koster det

Prisen for entre er ca. 100 kr. de fleste steder. Bestil billetterne hjemmefra, for der er loft på, hvor mange der bliver lukket ind ad gangen. Især for de mest populære blandt USAs præsidenter.

Mere information kan findes her.

Af Rejseblokken

Share Button

Lignende indlæg

2 thoughts on “Tag på tour til USAs præsidenters biblioteker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *