Bar ombord på et Emirates fly

Prinsessen holder fridag… ombord på Emirates

osteanretning på Emirates

– Hvorfor skriver du ikke om det på Rejseblokken?

Jeg var netop vendt hjem fra Dubai og fortalte en ven om min fantastiske flyvetur med Emirates. Her fløj jeg på business class begge veje, og den flyskræk, som altid ligger og ulmer, blev dæmpet betragteligt i bare benovelse over at flyve så flot. Og min ven har ret: Hvorfor ikke dele oplevelsen?

Den begynder nemlig allerede i Kastrup Lufthavn, hvor Business boardingkortet giver ret til at komme forrest i køen via fast track, når man skal scannes. Derefter er boardingtiden kortere på business class, så jeg først behøvede at boarde et kvarters tid før flyturen. Luksus for en som mig, der for det meste flyver på økonomiklasse – eller “monkey class”. Bevares, Emirates økonomiklasse ser pænere ud end de fleste andre flyselskabers, men nu skulle jeg altså op på 1. sal/2. etage, eller hvad man nu kalder det ombord på et fly.

Her fik jeg min egen lille puppe med fri minibar, stor tvskærm og en bred stol med mulighed for at forvandle den til en seng. En stewardesse kom hen og præsenterede sig, hvorefter hun tilbød champagne. Og når jeg skriver champagne, er det ikke som visse flyselskabers mousserende vin, men the real deal: Moët eller Veuve Clicquot. 

Champagne er godt mod flyskræk, luksus ditto, og allerede inden vi kom i luften, havde jeg nærstuderet menukortet, hvor jeg kunne vælge mellem diverse forretter, hovedretter og desserter – senere blev mine valg serveret med en vinmenu, som passede til retterne.

Tårer og fri bar

Filmen, jeg valgte at se, fik mig desværre til at tude i vilden sky (vi var jo i luften, ikke?): Musicalen Miserables med Hugh Jackman i hovedrollen. Det resulterede i, at der kom en del stewarder og stewardesser hen og spurgte, om jeg var ok i løbet af filmens varighed. Ok? Jo tak.

Da jeg skulle på toilettet, var det pænere end noget andet flytoilet, jeg har set. Men chokket kom først, da jeg gik ud og kiggede til højre. Her stod en fiks og færdig bar med en bartender, der serverede drinks efter eget valg. Omkring baren var der anretninger med små kager, saltede nødder og andre snacks. Og hvis den tre retters menu ikke kunne gøre en mæt, var der sandwich til fri fortæring. Om jeg ærgrede mig over, at jeg ikke rejste med en hel gruppe venner? Jo, det kan du bande på!

Hvis flyveturen var et teaterstykke og jeg en anmelder, ville der drysse mange stjerner ned over Emirats- business class. Maden stod ikke mål med resten af servicen, men man flyver for at rejse – ikke for at få en gastronomisk oplevelse.

Læs om Dubai

Jeg har skrevet et par indlæg fra Dubai her på bloggen, og en af vores læsere har også lavet et indlæg. Du kan læse dem ved at klikke her:

Turist i Dubai – inspiration og indtryk

5 ting du skal opleve i Dubai

Dubai – hvor nyt og gammelt mødes

Det koster en hel del mere at flyvve på business class end økonomiklassen. Men har du lyst til at vide mere, kan du tjekke Emirates business class ud her:

Emirates Business Class.

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret til Dubai af Dubai Tourism Board.

Karen ombord på Emirates business class
Mæt, søvnig og lidt forgrædt på grund af sørgelig film.
Nu fik jeg ikke taget et sovefoto af mig selv, så her er et af Emirates pressefotos. Hvis man vil have stolen lavet om til en seng, kommer der en stewardesse med en tyk madras til at sove på. Foto: Emirates.com
Nu fik jeg ikke taget et sovefoto af mig selv, så her er et af Emirates pressefotos. Hvis man vil have stolen lavet om til en seng, kommer der en stewardesse med en tyk madras til at sove på. Foto: Emirates.com
Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *