Kartoffelmad på Ravelinen i Kbh

Ravelinen: Smørrebrød og fadøl med udsigt

Hønsesalat med champignons, asparges og tørsaltet bacon, frisk paneret, stegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade og citron, lun ribbensteg med sprøde svær, hjemmelavet rødkål og egen agurkesalat. Tænderne løber næsten i vand bare af at skrive dette. Ravelinen har nemlig noget af det skønneste smørrebrød i København. Dertil er det en hyggelig restaurant med ternede duge, lange borde og udsigt til Christianhavns volde.

Hvis man er til dansk mad lavet af gode råvarer og renset for det ny, nordiske køkken, er Ravelinen stedet. Her kan du vælge fra en lang smørrebrødsseddel til frokost og udse dig retter som bornholmsk unghane med agurkesalat, rabarberkompot, hønsesauce og små stegte kartofler til aften. Til det kan du bestille fadøl i kander, mere folkeligt bliver det næppe.

Mættende mad

Jeg har været der mange gange, og jeg kommer igen. På en lun sommerdag er det rart at sidde ved vandet og kigge ud over voldene, mens man får serveret iskold øl og højt belagt smørrebrød. Samtidig er stemningen jovial og langt fra prætentiøs, så man ikke behøver at gå amok i klædeskabet før et besøg. 

Priserne er på det samme leje som de fleste københavnske frokostrestauranter. En kartoffelmad med bacon, mayonnaise og purløg som den på billedet koster for eks. 78 kroner. Det er ret mange penge for en kartoffelmad, men den er fyldig og den mætter! Hvis du er meget sulten, kan du vælge frokosttallerkenen med tre forskellige slags smørrebrød til 150 kroner. Man kan også gå hele vejen og bestille koldt bord med hele otte ‘madder’ for 300 kroner, men så går man heller ikke sulten hjem. 

NB til rygerne: Det er tilladt at ryge i de udendørs områder, så man kan noget så sjældent som få sig en smøg efter maden uden at forlade bordet.

Info om Ravelinen

Ravelinen blev bygget i 1728, og har været restaurant siden 1942.

Adresse: Torvegade 79, Kbh. K

Tlf: 32 96 20 45

Åbningstider: Alle dage fra 16.4 til 31.12 kl. 11.30 til 21.

Læs også

3 gode spisesteder i København

Læsertips: Gode danske spisesteder

Københavns kønneste museum

Spis godt på Bornholm

Af Karen Seneca, Rejseblokken

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *