Unik arkitektur: Romantisk hotel i ørkenen

 

lobbyen
Den kombinerede bar og lobby ligger ud til Ramon Krateret, og når kulden rammer ørkenen om aftenen, er der ild i brændeovnen. Foto: Beresheet Hotel

 

Henad Negevørkenens støvede veje, forbi månelandskaber og klipper, langs stikkende planter og andet godt kører man til det luksuriøse Beresheet Hotel. Det syner ikke af meget, når man drejer forbi en kedelig benzinstation, og ender foran hotellets hovedbygning, der blandt andet rummer receptionen: Stenhuse i samme farve som ørkenen, beskedne trætræpper op til husenes førstesal og en lille sti, der forbinder dem alle. Men allerede når man træder ind i receptionen, opdager man, at det er et ganske særligt sted.

Her er smagfuldt og smukt, alt er afstemt efter naturen. Og de gigantiske vinduer bagtil afslører en unik udsigt: Israels Gran Canyon alias Makhtesh Ramon.

En stjernenat der slår alt

Det er et romantisk hotel, men det er mere end det. Hotellet er et spahotel. Det er for folk, der vil langt væk fra byens summen, og som ønsker forkælelse og fred. Og det får de. In the middle of nowhere med sovebyen Mitzpe Ramon som nærmeste nabo og stjernerne på himlen som aftenunderholdning. Her kan man få massage i spaen, svømme i indendørs og udendørs pools, sætte sig ind i sauna eller hamam eller blot sidde på barens store udendørs terrasse og glo betaget ud over krateret, mens man nipper til et glas dyrt hvidvin.

 

Hotellet syner ikke af meget udefra, men det er vidunderligt, og udsigten er heller ikke at foragte. Foto: Lasse Løndahl Henriksen.
Hotellet syner ikke af meget udefra, men det er vidunderligt, og udsigten er heller ikke at foragte. Foto: Lasse Løndahl Henriksen.

 

Standard-værelserne eller husene har alle en dobbeltseng (med verdens bedste madras), stort badeværelse og sofabord med stole, et kæmpe fladskærms-tv (but why?) og privat terrasse med liggestole og – igen – en fantastisk udsigt. De, der har en overordentlig veludviklet pengepung, kan vælge et hus for sig selv med privat pool. Gæster bliver kørt til og fra husene og hovedbygningen i små golfvogne, og servicen er toptunet.

Vi spiste i restauranten morgen og aften, og maden er excellent. Specielt aftensmaden var i top: Buffet til forret og dessert og i midten: En mør smelte-på-tungen-agtig bøf. Politikken bag maden er, at det helst skal komme fra lokale leverandører, og der er mange muligheder for at sammensætte et så sundt måltid som muligt. Denne mulighed benyttede jeg mig så ikke af…

Hotellet er ikke for folk, der vil feste og tage i byen. Der var nogle få børn, men jeg ville ikke tage dem med sådan et sted. Der er meget afdæmpet, fredfyldt og stilfuldt, og jeg ville hele tiden bekymre mig over, om børnene larmede eller spildte mad på gulvet. Til gengæld er det fuldkommen romantisk at tilbringe et eller to døgn sammen med sin elskede. Eller som del af en venindeferie i Israel.

Pebret pris men prøv det

Prisen på et almindeligt dobbeltværelse med en lille have er 1750 kr. Det er mange penge, men det er også en uforglemmelig oplevelse på grund af arkitekturen og de mange tanker, der er lagt i konceptet, derfor vil jeg anbefale det. Et døgn eller to vil højst sandsynligt være tilstrækkeligt, da man risikerer at få ørkenkuller af at være der længere. Der er få overnatningssteder, jeg kan huske, men Beresheet Hotel er en af dem, jeg aldrig glemmer. Og jeg var fint tilfreds med et døgn.  

Fakta

Israel er et lille land, og du kan køre fra Tel Aviv til Beresheet Hotel i Negev-ørkenen på et par timer. Hvis du synes, at det er for dyrt at overnatte, kan du nøjes med at drikke et glas vin på terassen ved baren og gå en tur i området.

Hjemmeside: Beresheet

Et tip

Lige i nærheden af hotellet ligger museet Mitzpe Ramon Visitor Center, som er super interessant. Museet er dels et mindesmuseum over Israels første og hidtil eneste mand i rummet, krigshelten Ilan Ramon, der døde ombord på Columbia, som eksploderede kort før, de nåede jordens atmosfære. Dels giver det et spændende indblik i Ramon-kraterets geologi.

Rejseblokken var inviteret af Den Israelske Stats Turistbureau. Foto foroven: Beresheet Hotel

Af Karen Seneca 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *