Fodbold VM i Rusland

Rusland: Bliv klar til VM i fodbold

REKLAME: En af sommerens helt store sportsbegivenheder, og for mange ét af sommerens helt store rejsemål er VM i fodbold.

Det afholdes denne gang i Rusland, som fra 15. juni og en måned frem er vært for en fodboldfest med Danmark og 31 andre nationer fra hele verden. Her får du et par tips, inden du som fodboldfan sætter kurs mod én af de 11 værtsbyer i Rusland.

Transport

Selvom man har undladt at sprede slutrunden ud over hele Rusland, men holdet det til den primært vestlige del af landet, er der stadig langt. Fra Kaliningrad i vest til Ektarienburg i øst er der trods alt 3.000 km., ligesom der fra Sankt Petersborg i nord til Sochi i syd er 2.300 km.

Derfor vil meget transport blive med fly, og det til ganske overkommelige priser. Foreksempel koster en billet fra Sankt Petersborg til Moskva midt under slutrunden cirka 500 kroner ved en søgning på Momondo.

Aeroflot er suverænt den største operatør i det russiske luftrum, men du vil kunne købe flybilletter regionalt hos flere selskaber af anseelig størrelse.

Priser

Der er ingen tvivl om, at du som turist kommer til at betale ekstra i Rusland under slutrunden. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at øllene og maden ikke lige bliver lydt dyrere på beværtningerne.

Men, som turist kan du glæde dig over, at den russiske rubel befinder sig på et meget lavt niveau i øjeblikket. Tilbage i 2013 var den lige over kurs 17, men efter at have været mere end halveret til kurs 8 i 2016, ligger den nu lige omkring kurs 10. Det er altså stadig en voldsom besparelse i forhold til, hvis VM 2014 havde været afholdt i Rusland.

Øl og morgenmad, to ikke uvæsentlige ting for en fodboldfan, kan typisk erhverves for 20 kr., mens du kan klare et hurtigt måltid på en af de internationale fastfood-restauranter til mellem 30 og 50 kr. for en menu.

Spil på kampene

Hvis du som fodboldfan, gerne vil spille på kampene under VM, kan du med fordel tjekke, om din foretrukne bookmaker herhjemme nu også tillader spil fra Rusland. Det vil trods alt være ærgerligt at stå med den bedste odds bonus eller lignende, for så ikke at kunne logge ind, før du er hjemme på dansk grund igen.

Flere og flere tilpasser sig lokalt på grund af de nye, strammere regler på området for spil. Tjek derfor – hvis du kun har én bookmaker – du vil spille hos, om de er tilgængelige fra russisk jord. Den bedste måde er at prøve det via en VPN, sætte den til Rusland og teste det hjemmefra før afrejse.

Værtsnationen giver i øvrigt odds 41 som vinder lige nu, mens oddset på Danmark ved VM er 91.

VM i forbold i Rusland

Foto: Pixabay

Share Button

Lignende indlæg