Foto af afslapning i vand

Så guderne synger: Afslapning i vand

Forestil dig et fredfyldt sted med træloft, omgivet af planter, med udsigt til hav, lyden af rislende vand og afslappende musik og tre pools med forskelligt vand: Ferskvand, havvand og saltvanda la Det Døde Hav. Forestil dig så, at du flyder rundt i den opvarmede havvands-pool med en ‘pude’ under haserne og en under armhulerne til at holde dig oppe og en blid kvindelig instruktør, der blidt trækker dig gennem vandet.

Paradisisk og meget, meget afslappende! Disse pools ligger i badebyen Eilat i Israel. I Dolphin Reef, som er et område med strand, havarealer, hvor du kan dykke og snorkle blandt delfiner og eksotiske fisk, hyggelig cafe på toppen af et højt trætårn og disse vidunderlige pools, hvor du kan nyde afslapning i vand – enten alene eller ‘one to one’ med egen instruktør.

Jeg blev en baby

Jeg begyndte med at bade lidt i ferskvandspoolen, der har samme temperatur som kroppen, derefter gik jeg videre til poolen med opvarmet havvand. Her ventede en instruktør, som viste mig, hvordan jeg skulle ligge i vandet i den halve time. Hun bad mig læne hovedet tilbage, så jeg fik vand i ørerne – argh – men følelsen af ubehag gik hurtigt over, da jeg kunne høre bevægelserne i vandet samt meditationsmusikken, der kom nedefra poolen.

Jeg blev også bedt om at lukke øjnene, så hele fornemmelsen blev meget intens. De dæmpede lyde, instruktørens måde at føre mig rundt på i vandet og massagen dels fra hendes fingre, dels fra den måde hun langsomt styrede min krop i ind underlige stillinger. Efter kort tid var jeg så afslappet, at jeg tænkte, at sådan må det føles at være en baby, der vugger i en livmoder.

Salt som bare fanden

Når tiden er gået, føles det som at miste noget dyrebart, men det gik hurtigt over efter en tur hen til stedets ‘loungeområde’ med et hav af appelsiner, man selv kunne presse til juice, kaffe, vin og lækkerier som nødder, tørrede frugt og chokolade i skåle.

Efter det hoppede jeg ned i poolen med et saltindhold som Det Døde Hav. Her flyder man uden at gøre en indsats for det. Det er nærmest som at ligge på en madras, for du bliver holdt oppe af det salte vand. Og jeg må side, at jeg var glad for, at jeg ikke var blevet vokset den dag, for selv bittesmå rifter svier som død og helvede i det salte vand. Husk det, hvis du skal derned en dag!

Der er ‘relaxation pools’ mange steder i verden, og kommer du forbi sådan et sted, vil jeg anbefale dig at prøve. Det giver både krop og sind en dejlig pause, og jeg skal helt sikkert prøve det igen.

Foto: Dolphin Reef, tekst af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret af Den Israelske Stats Turistbureau.

Pris & tider

Åbningstid: Fra 9 til 23.30 dagligt, lukket søndag.

En halv time med egen instruktør i vandet samt to timers adgang til alle tre pools på egen hånd inkl. snacks og juice, kaffe, vin og te: 350 kr.

Mere fra Israel

Vil du læse flere artikler og indlæg fra Israel, kan du klikke dig videre her:

Sol, strand og snorkling i Eilat

Jerusalem, jeg elsker dig

Tænk, at ørkenen kan være så smuk

Billedserie fra Det Døde Hav

Snorkling blandt delfiner

 

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *