Safari i Sydafrika: En barndomsdrøm er opfyldt

OBS: Rejsen var sponsoreret af Intrepid Travel.

Jeg har set strudsen Rasmus, elefantungen Dumbo med sin flok, næsehornet Otto og Pumba, det vilde vortesvin. De var trådt direkte fra barndommens bøger og film ud i virkeligheden. Min drøm om at opleve Afrikas vilde og vidunderlige dyr gå frit omkring i naturen gik endelig i opfyldelse, da jeg i sidste uge var på safari i Sydafrika.

Og hvilken oplevelse det var! Alle følelser væltede op i mig, fra ærefrygt til fryd, fra respekt til ydmyghed og de klareste øjeblikke af lykke. At komme så tæt på de dyr, at se dem bevæge sig rundt i deres flok eller på egen hånd, det er intet mindre end magisk.

Bevares, vi sad i sikkerhed i en vogn, men var tæt nok på til at studere girafferne gumlede blade i trætoppene og løverne slænge sig i græsset – sikkert efter at have fortæret en af de smukke, graciøse antiloper som denne kudu.

Impala i Kruger National Park.

Vi kunne også betragte bedstevennerne gnuerne og zebraerne hænge ud sammen og æde. Det smarte ved deres venskab er blandt andet spisevanerne. Gnuerne elsker det korte græs, zebraerne det lange. Desuden hører gnuer bedre end zebraer, som til gengæld ser bedre end gnuerne. På den måde kan de advare hinanden, når der er fare på færde.

Og fare er der masser af i det vilde liv. De tre bedårende løveunger og deres prægtige mor, som vi spottede i græsset, er hensynsløse dræbere. De skal have kød. Og kød er der meget af i Kruger National Park, som næsten er på størrelse med Jylland.

Jægere ditto, for løverne har konkurrenter i form af geparder, leoparder, vilde hunde og hyæner som denne fyr:

Hyæne set på safari i Sydafrika

Når man er på safari taler alle om The Big Five: Bøflen, løven, leoparden, næsehornet og elefanten. Før det blev forbudt at jage disse dyr, var det de fem fjer i safarijægerens hat. I dag er det stadig “de fem”, der er vigtige at spotte for mange turister. Personligt er jeg mest betaget af elefanter. Ja, nærmest besat af de gigantiske dyr.

Heldigvis fik jeg rig lejlighed til at råbe: “Se, der er elefanter”. Flokke af hunner slentrede afsted med deres små rollinger småløbende efter sig, enlige hanner åd græs og bark fra træer – og ædes skal der! En elefant kan indtage op til 272 kg. græs, blade og bark dagligt.

Elefanter

Dyr på safari i Sydafrika

At se de afrikanske dyr i deres rette element er naturligvis fuldstændig utroligt, men der er andre sidegevinster ved at være på safari: Man lever i nuet, opslugt af storheden og de intense øjeblikke. Wifi er temmelig umulig mange steder, så ingen har travlt med at poste fotos på Instagram eller læse mails og en gruppe rejsende, der ikke kender hinanden på forhånd bliver rystet sammen i en overordentlig fart.

Jeg var i et rejseselskab med tre australiere, en colombianer, en spanier, en englænder og Intrepid Travels tre ansatte, en chauffør, en kok og en guide. Det varede ikke mange timer, før vi kendte hinanden. Og efter at have været på tur sammen i otte dage, hvor vi udover to dyrebare døgn i Kruger National Park også nåede igennem Botswana videre til Zimbabwe, var det som at tage afsked med gode venner.

Giraffer set på safari i Sydafrika


Tilberedning af morgenmad på safari i Sydafrika

Enock i fuld gang med at lave morgenmad til os i campen foran vores rullende hjem. Her kunne vinduerne rulles helt ned, så vi kunne betragte dyrene uden glas imellem. Og der var både plads til telte, soveposer, mad, oppakning – ja alt.

Jeg delte et tomandstelt med Janeen fra Australien. Den første dag føltes det ret intimiderende at sove så tæt sammen med et fremmed menneske, men bornertheden gik hurtigt over.

Info om safari i Sydafrika

  • Kruger National Park er næsten på størrelse med Jylland.
  • Der er 147 forskellige pattedyr i parken.
  • Den blev nationalpark i 1926.
  • Det er muligt at bo i diverse camps på nationalparkens område enten i et medbragt telt, et telt med fast grund eller i en bungalow.
  • Du kan sagtens rejse alene, for du får helt sikkert venner på turen.
  • Jeg valgte at tage turen fra Johannesburg gennem Botswana op til Victoria vandfaldet i Zimbabwe. Det betød lange køreture dagligt men også en hel masse forskellige oplevelser, som du vil kunne læse om den næste tid her på bloggen.
  • Læs mere på Intrepid Travels hjemmeside.

Af Karen Seneca

Share Button

Lignende indlæg

3 thoughts on “Safari i Sydafrika: En barndomsdrøm er opfyldt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *