Segway, Karen Seneca og Rakel i Chania

Segway: Rullende rundvisning i Chania

Karen Seneca på segway i Chania, Kreta

‘Jeg kan ikke finde ud af det. Jeg kører bare ind i en mur. Jeg vil altså ikke!!!’

Diskussion mellem mor og datter foran en Segway-butik i Chania. Det er ikke datteren, der er problemet, men moren. Og moren, det er mig. Sagen er, at min datter på 14 har besluttet sig for, at vi skal rulle rundt på Segway i Chania, Kreta. På nogle latterlige løbehjulsagtige tingester med cykelhjelm på hovedet.

Og da jeg hverken bryder mig om cykelhjelme eller andre hjul end dem, der sidder på en bil eller en cykel, er jeg urokkelig. Især da jeg ikke bestod den lille træningstur, vi fik. Men urokkelighed er tilsyneladende kun noget, min datter besidder. For pludselig står jeg på en Segway, og ruller gennem Chanias gader efter Katharina, som er vores guide (og min pædagog).

God smagsprøve

Efter de første begyndervanskeligheder er det supersjovt. Vi har bedt Katharina om at føre os rundt i små gader især i den gamle bydel, og hun forstår præcis, hvad det er, vi vil se. Så af sted det går, lidt for langsomt efter vores smag, men det betyder til gengæld, at vi har tid til både at koncentrere os om at have den rette hældning i kroppen, holde styret og se de mange kønne huse og de farvestrålende blomster.

I løbet af en time kommer vi vidt omkring, og får et indtryk af, hvor smuk en by Chania er bag den livlige havn samt en ide om, hvilke områder vi selv har lyst til at vende tilbage til og dvæle ved. Imens vender Katharina sig af og til og tager fotos af os, fotos, som hun mailede et par timer efter afskeden.

Ret ryggen!

Og en Segway er faktisk nem, når først man forstår princippet bag: Rank ryg, en lille hældning med kroppen forover, når det skal gå stærkt, en lille hældning bagover, når man skal standse den – eller køre baglæns.

Vores tur ‘Freestyle’ kostede 20 euro pr. person. Det er inklusive fotos, og jeg synes, at det er alle pengene værd. Det var sjovt, det var nyt, det var interessant og det var hyggeligt at tale med Katharina, som var tålmodigheden selv. Det er muligt at få længere ture med en guide, som fortæller om det ene og det andet sight, men uanset hvad der vælges, skal man have en førerhund med.

Charterhilsen

Karen har været med Star Tour på Kreta. Du kan læse mere om hendes tur her:

Det nemme liv på All inclusive

Kunsten at fare vild i ferien

3 gode restauranter i Chania

Af Karen Seneca. Rejseblokken var inviteret af Star Tour

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *