Seoul: Namdaemun marked et mekka for shoppere

 

Mange ser Bangkok som et shoppingmekka, men Seoul i Sydkorea kan fint hamle op med Thailands hovedstad, både når det drejer sig om kultur, venlig befolkning, flotte butikker og billige varer.

Et af mine favoritsteder i Seoul er Namdaemun Market, som er et kæmpestort område fyldt med boder, butikker og varer af alle slags og i alle afskygninger – fra kopitasker til spisepinde, fra guldsmykker til tøj og tingel tangel til kæledyr. Mange af butikkerne sælger til andre steder, så du kan se, hvordan de sidder og vejer og pakker ting ned i små poser og sender dem af sted med højt belæssede scootere.

Det er koreanernes marked. Ikke et sted, der er skabt til turister, og derfor er det så spændende at gå rundt i markedsgaderne. Havde jeg ikke haft koreanske venner, havde jeg næppe opdaget markedet, men holdt mig til turisternes favorit shoppinggade Itaewon, som også er interessant men langt fra så autentisk som Namdaemun.

Namdaemun market, Seoul, Sydkorea
Spændende mad på markedet.

Hund med fint fodtøj

Der er mennesker på alle tider af døgnet, men man vænner sig lynhurtigt til de mange mennesker, og når man har gjort det, kan man nyde summen af liv og de mange sanseindtryk. Et sted sidder en gammel kvinde og syr, et andet står en mand og laver Bindae Duk, pandekage med bønner og grøntsager, et tredje står et par og køber tøj til deres lille bomuldshund. Vi så for eksempel en hund med røde, håndsyede læderstøvler.

Koreanere er et venligt folkefærd. Jeg har altid følt mig 100 procent tryg i det land, selv på det kæmpestore Namdaemun marked. Folk er udadvendte, høflige, og når du kommer som turist, bliver du behandlet som en ønsket gæst. Der er tydelig forskel på sydkoreanere og mange andre asiatere for eksempel japanere, fordi de har sådan en åben attitude.

Eneste problem kan være sproget, fordi de ældre ikke kan tale andre sprog koreansk, men så kan man klare sig med fagter. Og det er altid lykkes mig at gøre mig forståelig ved at pege og smile.

Af Lillian Hamilton, Orlando, Florida

Læs også

Besøg på et thailandsk plejehjem for dyr

Cigar og skræddersyet tøj i Bangkok

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *