Skiferie: Kvitfjell er Norges franske alper

Skihop på Kvitfjell i Norge
Kvitfjell vrimler med pudder og fun-parkentusiaster

Med krævende pister og parker, er området blandt Norges mest udfordrende. Og, så har man det meste helt for sig selv. For, det er en smule hemmeligt.

Kvitfjell er unik og meget anderledes end andre skidestinationer i Norge. Det er her, at man kan drøne ned ad den alpine styrtløbspiste fra De Olympiske Lege i Lillehammer i 1994. Og, den nedfart er virkelig for skiløbere med teknikken i orden og is i maven. Den sidste del af pisten, er nemlig markant stejl, og kan let leve op til de kulsorte pister rundt om i Europa. Den giver også anledning til de bedste fortællinger på Afterski.

Familie på pisten i Kvitfjell
Familien har det godt i på Kvitfjell

Men Kvitfjell er altså ikke kun for de hårdføre skientusiaster. Der er et fint område for børn på vestsiden, og  nordmændende sætter de små skiløbere i høj kurs. De er nemlig fremtiden, og der er flere børneaktiviteter hele sæsonen, så familierne vender tilbage. For når børnene er glade, så er mor og far også glade. Blandt andet er der en sjov lille fun-park for de mindste, så de kan prøve kræfter med både hop og rails. Og selvfølgelig er der også en World Cup-piste med tidstagning for børn.

Læs også: Kendismagnet og familiested: Ski i Geilo

Kvitfjell er dog især velegnet til ”2 på tur”. Området lægger op til lange dage med fuld smadder under brædderne. Det øverste område er krævende! Og man føler, at man kigger ud over hele Norge fra toppen. Der er også flere krævende parker og en hel del off-piste når der er ny sne. Det er virkelig et mekka for unge snowboardere, og der er mange af dem. Fra en af de centrale cafeer i området, afholder de rå snowboardere hop-konkurrencer fra cafeens tag. Det er ikke for svage sjæle, eller knæ.

Frokost udendørs på Kvitfjell i Norge
Kvitfjell er friturefri, så der er basis for en sund skiferie

Det kan stærkt anbefales, at man også bor på toppen af Kvitfjell. Der er ikke mange indkvarteringmuligheder, men de der er, er hyggelige og oveni købet Ski In/Ski Out. Der er det meget hyggelige og smukke hotel, Gudbrandsgard, som er bygget i tømmer og natursten. Og så er der hytter.

Et godt råd er dog, er man først kørt helt op til toppen, (det tager utrolige 30 min. af snirklede veje) og skal indkvarteres på enten GudbrandsGard Hotel eller de omkringliggende hytter, – så hav alt med! Der er ingen videre muligheder for at købe noget af værdi, eller til at indtage. I hvert fald ikke til almindelige priser. Der er kun hvad hotel, restaurant og baren tilbyder.

Læs også: Luksusoplevelser når du holder fri fra ski i Ötztal

Til gengæld er Kvitfjells restauranter i bakken, helt friturefri, så når man er på ski på Kvitfjell, kan man gi den gas som sundhed og træningsfreak. Om aftenen sker der ikke det store. Kun når der er aktiviteter eller livemusik på Gudbrandsgard i højsæsonen.

Men der er også god grund til at gå tidligt i seng, for uden for vinduet, ligger pisterne og lokker med en ny krævende dag på ski.

Af gæsteblogger og journalist Sarah Køhnke. Foto: Kvitfjell Alpinanlegg

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *