Iseosøen udsigt i efteråret.

Sommer i Italien: Kunst, der lader dig gå på vandet

Robåd i Iseosøen, Italien. Foto: Karen Seneca Monteisola, en ø i Iseosøen, Italien. Foto: Karen Seneca/Rejseblokken.dk

Det rolige vand, de små både, den kønne ø Monte Isola midt i søen og de rolige morgenstunde, hvor paradiset føles meget nærværende. Søen Iseo i Norditalien er ikke så kendt som storesøster Garda, men det er kunstneren Christo ved at råde bod på. Manden bag indpakningen af den tyske rigsdagsbygning i Berlin og Pont Neuf i Paris er nemlig i gang med at skabe en tre km. lang vej midt i Iseosøen.

Navnet på hans kunstinstallation er The Floating Piers, og det er et kunstværk, som for en gangs skyld både må røres og betrædes. Ved hjælp af 200.000 flydende og sammenhængende bokse bliver det nemlig muligt at gå fra Sulzano til øen Monte Isola, hele vejen rundt om den og til den lille ø San Paolo via de flydende stier.

Det er et enormt arbejde, som ligger bag, og kunstværket kan kun ses og gås på i 14 dage til sommer, fra 18. juni til 3. juli. Se mere her: The Floating Piers.

 Christo (2nd from left), Director of Construction Rossen Jeliaskov (right), filmmaker Antonio Ferrera (left) and Vladimir Yavachev on Lake Iseo
Christo (nr. 2 fra venstre) på sejltur i Iseosøen, hvor han skaber den flydende vej. Foto: Wolfgang Volz © 2014 Christo

 

Her ses skitserne til Floating Piers. Foto: André Grossmann © 2014 Christo
Her ses Christos skitser til Floating Piers. Foto: André Grossmann © 2014 Christo

 

Christo inspicerer Iseo søen før sin installation. Foto: Karen Seneca
Da de første spæde skridt blev taget til The Floating Piers, var jeg på stedet og fangede Christo, der inspicerede Iseosøen. Det er ham i den røde jakke.

Jeg tror, at jeg bliver nødt til at tage ned og gå den sjældne tur. Jeg har tyvstartet ved at besøge området, sejlet rundt for at se, hvor vandvejen skal være, gået ture dels på den hyggelige Monte Isola-ø, dels i byerne, der ligger ved Iseo – eller Lago d’Iseo.

Det er et sted, man må tilbage til. Takket være Gardasøens magnetiske dragning af turister, er området ved Iseosøen nemlig meget mere afslappet og hyggeligt. Måske ikke lige de 14 dage, hvor Floating Piers finder sted, men det er så unik en begivenhed, at det er synd at gå glip af det.

Hvis du har lyst til at vandre på vandet, skal du vide, at de fleste hoteller i området er godt booket op i den periode. Der er dog muligheder for camping, airbnb og indkvarteringer i byer som Verona og Brescia. Selv boede jeg på det yndigste hotel i verden, Hotel Rivalago i Sulzano. Tjek udsigten fra min seng. Sådan en morgen kan man komme ud af fjerene:

Udsigt fra Hotel Rivalago ved Iseosøen. Foto: Karen Seneca

Antonella er en af ejerne af Rivalago Hotel
Antonella købte i sin tid hotellet med sin daværende mand. I dag driver de stadig Rivalago sammen, og Antonella er en karismatisk og skøn værtinde.

Har du fået mod på at besøge området ved Iseosøen, kan jeg anbefale, at du har en bil, så du kan køre fra den ene kønne by til den anden. På den måde vil du også kunne besøge alle de skønne vingårde. Her er mine bud på, hvad du skal opleve:

Området er kendt for Italiens svar på champagne, Franciacorta, og det skal smages. Helst flere gange… se mit tidligere indlæg om tre meget forskellige steder: Bobler i lange baner – 3 fine besøg i Franciacorta.

Riva skibsværftet i Sarnico, som er et voldsomt imponerende sted, hvor de klassiske luksusbåde, Riva, bliver fremstillet. Du kan læse om mit besøg her: Et eksklusivt kig på det legendariske skibsværft Riva.

Brescia er den største by i Lombardiet efter Milano. Her er mange spor efter romerriget og middelalderen. Charmerende og overskuelig ‘storby’.

Snup en sejltur rundt i søen. Du kan for eksempel gå all in med din familie eller venner og leje et par timer i en ægte Riva med kaptajn gennem Global Nautic i Sulzano og Sale Marasino. Bed om at sejle tæt på miniøen Isola de Loreto, som du ser nederst i artiklen her. Ø såvel som eventyrslot er ejet af en gammel dame, som nok er den eneste kvinde, der nogensinde har sagt nej til George Clooney. Han forsøgte nemlig at købe den af hende i sin tid.

Tag de små færger fra fastlandet til Monte Isola-øen, hvor der bor små 2.000 indbyggere. Bilkørsel er forbudt på øen, og idyllen spreder sig i alle cellerne, når man slentrer rundt eller sidder ved vandet og nyder en drink.

Selfie i Monte Isola af Karen Seneca
Happy selfie under en gåtur i Monte Isola.

 

 Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret af  Agenzia Territoriale per il Turismo Lago d’Iseo e Franciacorta

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *