Rigmanden James Cain, der blandt andet tjente sine penge på tømmer, opkøbte store dele af Bodie, og boede selv i dette hus med den fine ”udestue” i glas.

Californiens virkelig vilde vest: Spøgelsesbyen Bodie

For 150 år siden var Bodie en by fyldt med guldgravere, røvere og prostituerede. Byen står stadig som dengang, og jeg har besøgt den i Californien

 

Der er omkring 200 huse tilbage af byen, som for 150 år siden var fyldt med guldgravere, prostituerede og lovløse banditter.

 Der er ca. 200 huse tilbage af byen, som for 150 år siden var fyldt med guldgravere, prostituerede og lovløse banditter.
 

For 150 år siden var Bodie en by fyldt med guldgravere, prostituerede, røvere og ikke mindst en meget travl bedemand. For byen, der i 1880 havde over 10.000 indbyggere var kendt for at være et nådesløst sted. Horehuse og spillebuler fyldte godt op i byen, hvor man hellere skød en gang for meget end en gang for lidt. Og det siges, at der ikke gik en dag uden et mord.

Men da guldåren løb tør, blev den nordcaliforniske flække nærmest fra den ene dag til den anden blev tømt for mennesker. Og de lod de fleste af deres ejendele blive tilbage. Derfor står Bodie nu som en fascinerende spøgelsesby med saloon, butikker, kirke, skole og hvad der ellers hørte sig til i det vilde vest i slutningen af 1800-tallet.

Boone General Store havde alt, hvad Bodies indbyggere havde brug for.

Boone General Store havde alt, hvad Bodies indbyggere havde brug for.
 

Bodie ligger omkring to en halv times kørsel mod nordvest fra nationalparken Yosemite, og det er den forholdsvis lange køretur værd.

For det er virkelig fascinerende at gå rundt i den (guds)forladte by og kigge ind af vinduerne til købmanden, hvor der stadig står konservesdåser, kasseapparat og kaffekværn, eller gå ind i et af de åbne huse og se, hvordan familierne havde indrettet sig. I skolestuen ligger der kladdehæfter på pultene og der er regnestykker på tavlen. I den mere morbide afdeling kan man lure hos bedemanden, hvor kister til både børn og voksne står klar.

Efter at have forladt Highway 395 og kørt 21 kilometer på en lille vej, hvoraf de sidste kilometer er en grusvej, kommer man til parkeringspladsen, hvor man også betaler entreen på syv dollar. Og så er det ellers bare om at gå på opdagelse i Det Vilde Vesten.

Af Anne Bennike, Frederiksberg 

 

Det er næsten som at være med i et afsnit af Det lille hus på prærien, når man kommer til byens velholdte kirke.

Det er næsten som at være med i et afsnit af Det lille hus på prærien, når man kommer til byens velholdte kirke. 
 

I skolestuen ligger kladdehæfterne på pultene, som var eleverne bare ude til frikvarter.

I skolestuen ligger kladdehæfterne på pultene, som var eleverne bare ude til frikvarter. 
 

I den mere makabre afdeling kan man kigge ind i bedemandens forretning, hvor kisterne stod klar til at tage imod de mange lig.

I den mere makabre afdeling i spørgelsesbyen Bodie kan man kigge ind i bedemandens forretning, hvor kisterne stod klar til at tage imod de mange lig. 
 

Indbyggerne i byen lod de fleste af deres ejendele stå, da de flyttede fra Bodie.

 

Rigmanden James Cain, der blandt andet tjente sine penge på tømmer, opkøbte store dele af Bodie, og boede selv i dette hus med den fine ?udestue? i glas.

Rigmanden James Cain, der blandt andet tjente sine penge på tømmer, opkøbte store dele af Bodie, og boede selv i dette hus med den fine udestue i glas.
Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *