Radisson Collection Royal Copenhagen on Skt. Patrick's Day

St Patrick’s Day: København bliver grøn på lørdag!

To lysende grønne hoteller vil markere St Patrick’s day i København på lørdag. Det ene er Arne Jacobsens Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen, det andet Tivolis Nimb Hotel.

Det er nu ikke det eneste, der markerer irernes nationaldag herhjemme. Irske pubber landet over vil have forskellige konkurrencer og dejlig irsk musik – og i København vil der være en ægte St Patrick’s Day-parade.

Riverdans på Rådhuspladsen

Kl. 14 bliver Rådhuspladsen – eller det, man kan se af den – omdannet til en irsk festival. Her vil være musik, riverdans, irish coffee, Guinness og aktiviteter for børn. Poderne kan blandt andet få ansigtsmaling. Det hele slutter med en festlig parade.

Det er gratis at deltage både i paraden og på Rådhuspladsen. Eneste krav for at deltage i paraden er, at du skal have et eller andet grønt på dig. Læs mere om paraden HER.

Og husk så den irske talemåde: “Der findes kun to slags mennesker i verden: irerne og dem, der ville ønske, at de var irske”.

Om St Patrick’s Day

  • Tidligere var det en katolsk helligdag, hvor irerne mindedes deres skytsengel St Patrick, der døde den 17. marts i år 461. I dag er helligdagen vokset til at være en global fejring af irsk kultur.
  • Den første St Patrick’s Day parade blev afholdt i Boston i 1737.
  • Paraden kom først til Irland i 1903, hvor Waterford var den første by, der tog paraden til sig.
  • I år vil ikoniske monumenter og bygninger lyse grønt verden over, for eksempel Colosseum i Rom, Sacré-Cœur Basilika i Paris og London Eye.

Af Karen Seneca, foto: Ireland Tourism.

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *