Tag stikket hjem med en adapter

Da jeg var i Mexico, var jeg ved at blive fuldstændig desperat over manglen på strøm.

Jeg havde glemt at tage en adapter med på rejsen, og da deres elstik er anderledes end vores, kunne jeg hverken oplade telefon, kamera eller computer.

Hotellet kunne ikke hjælpe med en adapter, ej heller de lokale butikker, og det er altså en skidt ting at være rejseblogger uden computer, kamera eller telefon. Det kommer heller ikke til at ske igen! (Håber jeg)

Naturligvis kan man købe adaptere i lufthavnen, hvis man er kommet afsted uden, men priserne i Kastrup er altid skruet pænt i vejret, så hellere huske at købe den i forvejen.

En adapter til det hele

Der er et utal af hjemmesider, der har store udvalg af adaptere, blandt andet Lomax.dk og Wupti.com. For eksempel kan man få en adapter med skydestik, der passer til alle verdensdele: World Adapter Pro, som kan indstilles til at passe ind i stik i alverdens lande – 150 i alt – blandt andet Kina, USA og England. Prisen er lidt over 300 kroner.

Det er hamrende smart, at man kan nøjes med en adapter til det hele i stedet for at have en, der passer til britiske stik, en til amerikanske, en til kinesiske osv. At det ville være endnu smartere for os rejsende, hvis alle stik var ens, er en helt anden sag.

Mindre kan selvfølgelig også gøre det. Hvis man aldrig rejser udenfor Europa, er der ingen grund til at rende rundt med en adapter til hele jordkloden. Man kan nemlig købe en adapter til de europæiske lande, der koster det halve af prisen på en World Adapater Pro.

Af Karen Seneca

 

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *