En kærlig hilsen fra svedige Split

Karen Seneca i SplitJeg beklager på forhånd. Jeg ved, at mange i Danmark går og sukker efter sol og varme, så det er temmelig upassende at stønne af varme. Men jeg er i Split i det sydlige Kroatien, og temperaturen er ca. 100 grader – sådan føles det. Og efter 10 dages hedebølge med 40+ i solen! kan man godt trænge til at blive kølet ned.

Split er en vidunderlig smuk by, som kombinerer ældgamle gader og bygninger med moderne barer og butikker. Her er det hele, og mere til… Alligevel røg eventyrlysten i dag – det føltes som at vade rundt i en feberdøs, efter 200 meter måtte vi sætte os på en cafe for at sluge mere væske, vi fik endda lokket pigerne med på museum, hvor den største attraktion for os var aircondition. Vi er min veninde Mai, hendes to døtre, min egen Rakel og mig. En fed venindeferie i en by, der har noget for alle,

Her er endda en strand, som Mai lige nu besøger, mens vi andre har smidt handsken i ringen eller rettere: bikinien i vandet. Vi er nemlig taget hjem til vores skønne airbnb-lejlighed med skygge på altanen og aircondition i soveværelset.

Der er åbenbart mere vikingeblod i mig, end jeg troede. Så imens mange længes efter sol, sidder jeg og fryder mig over brisen og skyggen. Uanset temperatur, ønsker jeg alle en superskøn sommer.

Varme hilsner Karen

 

Split

Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *