En plads i Montpellier

Dette er Sydfrankrigs perle: Montpellier

Kun et par timers kørsel fra den spanske grænse ligger Frankrigs 8. største by: Montpellier. Og der ligger den godt. Byen er nemlig en vidunderlig blanding af noget meget fransk og en afslappet stemning, som vi kender fra middelhavslandene.

Montpellier er et perfekt udgangspunkt for oplevelser i Herault-regionen, som blandt andet tæller Laguedoc-området med god, prisvenlig vin og frodig natur. Her kan du bo i en storby, shoppe på gågaden eller i de små smøger for derefter at tage til stranden, som ligger 10 km fra centrum… eller opsøge en af de mange skønne middelalderbyer i nærheden.

Montpellier plads

Om aftenen kan man spise sig mæt i skaldyr, drikke vin og hygge sig på fransk på en af de utallige spisesteder blandt andet Trinque Fougasse, som ligger i den nye bydel. Når du har bestilt maden, går du op til sommelieren Julien og vælger vin.

Stedet er kendt for at servere lokale vine, og det er superhyggeligt at smage de forskellige vine, som alle er udstyret med en forklaring om vinbonden og sorten.

Sommelier

Byen opstod i middelalderen, men det er især boulevarderne og de smukke herskabelige huse fra 1700-tallet, der dominerer den gamle bydel.

Her er et væld af små butikker (husk visakortet!), fine detaljer på de gamle palæer (husk at kigge op!) og hyggelige pladser, hvor indbyggerne mødes på alle de udendørs caféer, så snart de har mulighed for det.

Montpellier palæ

En ting er den gamle bydel, som er charmerende, en anden den nye. Her er sporvognene markante i bybilledet og med rette. Det er nemlig kendte, franske designere som Christian Lacroix, der står for udsmykningen, og vognene er malet i temaerne ild, vand, luft og jord.

En virkelig interessant ting ved den nye bydel er Antigone. Montpelliers moderne bud på en romersk-oldgræsk bydel. En driftig borgmester satte i slutningen af 70erne byggeriet af det enorme område i gang, og den har ikke fået for lidt med søjler, amfiteater, springvand, boliger og statuer i neoklassisk stil.

Tag sporvognene rundt, gå rundt i byen, lej en cykel eller gør, som vi gjorde, hvis du skal have et overnblik over byen i en fart: Fut rundt på en segway med en guide.

Der er lufthavn i Montpellier, men desværre ikke direkte forbindelse fra Danmark pt.

Læs også

Oh lykke! En dag på madmarked i Bordeaux

Bordeaux er meget mere end  vin

Se alle billederne fra karneval i Nice

Af Karen Seneca, Rejseblokken var inviteret af Atout France. Oversigtsfoto: ©OT Montpellier-G.Chartron, foto øverst: ©OT Montpellier-C.Escolano.

©OT Montpellier-G.Chartron

Montpellier gårdhave

 

Annonce
Share Button

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *